Adatmentés és adatvisszaállítás | Budapest XIII. kerület

Adatmentés elérhető áron magánszemélyeknek és cégeknek

Kérdése van?
Hívjon a 0630/828-2689 számon vagy görgessen le a lap aljára és kérdezzen az oldalon!

Az adatvesztés bármikor minden féle előjel nélkül váratlanul bekövetkezhet.

 • Le esett vagy csak magától el kezdett kattogni merevlemeze?
 • Korábbi partíciója megváltozott és most RAW partíciónak látja a Windows?
 • Véletlenül letörölt fontos fájlokat esetleg családi fotókat és nem akarja, hogy elvesszenek?
 • Fontos adatok tűntek el meghajtójáról?
 • Megsérült merevlemeze és nem olvasható?

Ezek és hasonló adat eltűnés, adatvesztés vagy sérülés esetén ne aggódjon, nem Ön az első akivel előfordult már ilyen. Szerencsére a legtöbb esetben van rá megoldás!

Tanácsok ha már bekövetkezett a probléma

Adatvesztés esetén kérjük forduljon azonnal szakemberhez, NE kísérletezzen a javítással mert csak nagyobb kárt okozhat vele. A hibás meghajtót NE szerelje semmiképpen sem szét! A legjobb amit ilyenkor tehet, hogy nem használja a meghibásodott meghajtót. Lehetőleg áramtalanítsa azt és kérjen segítséget mielőbb.

A következőkben tudunk segíteni

adatmentés-javítás

Adatmentés

 • Elveszett adatok vissza állítása
 • Törölt adat helyre állítás
 • Sérült NTFS, FAT32, HFS vagy RAW partició javítása, adatmentés
 • Sérült windows adatmentés
 • Sérült, hibás HDD adatmentése
 • Hibás olvasófej cseréje pormentes környezetben

Adatmentés lehetséges, desktop merevlemezről, laptop winchesterről, ssd-ről, pendrive vagy flash memóriáról is.

Díjazás

sérült meghajtó javítás
A bevizsgálás ingyenes amennyiben adatmentés vagy javítás történik.
Adatmentés szolgáltatásunk magánszemélyek számára is elérhető kedvező áron már 5000ft-tól. Minden esetben egyedi árajánlatot adunk a munkára, mivel az adatmentés időtartama függ az adat mennyiség nagyságától és a sérülés fajtájától is. További infó az adatmentés árakról az sos-adatmentes.hu oldalon található.

Előzzük meg a bajt!

Ha még nem következett be a baj, lehetőleg előzzük meg azt! Első dolog amit időnként érdemes megtenni, hogy merevlemezünk állapotát ellenőrizzük folyamatosan de legalább havonta. Ezt könnyen megtehetjük a Hard Disk Senintel nevű programmal. A program képes merevlemezünk teljesítményéről és állapotáról információkat szolgáltatni. Megfigyelhetjük a diszk hőmérsékletét amit zöld – piros színekkel jelez a megfelelő illetve üzemi hőmérséklet esetén. Az egyik legfontosabb tulajdonság a bad sectorok száma, ha ezeknek száma növekszik számolnunk kell adatvesztéssel illetve arra, hogy merevlemezünk hamarosan meghibásodik. Célszerű ilyenkor cserélni a merevlemezt. Több hibás szektor esetén kérhetünk garanciális cserét a gyártónál.

Ingyenes HD sentinel letöltése

Továbbá erősen javasolt a fontos adatokat külső adat hordozóra kimenteni, minden esetben elkülönítve legyen tárolva a másolat egy dvd-n vagy külső merevlemezen vagy pendrive-on, hogy elkerüljük a jövőben a problémákat egy esetleges adatvesztés során.

232 thoughts on “Adatmentés és adatvisszaállítás | Budapest XIII. kerület

 1. Tamás Szerző

  Az elmúlt hetekben több ügyfél is igénybe vette adatmentés szolgáltatásunkat.
  A tapasztalat azt mutatja, hogy az esetek többségében lehetséges a már reménytelenül elveszett adatokat helyreállítása. Legutóbbi ügyfelünk, leformázta particióját majd arra windows 7 operációs rendszert telepített. Ezt követően keresett meg minket és kérte a segítségünket, mivel csak utólag jutott eszébe, hogy a lemezen fontos fényképek és dokumentumok is voltak. A merevlemezt péntek este kaptuk kézhez és a sürgősségre való tekintettel hétvégén is dolgoztunk rajta, ezért a következő hét elején, hétfőn már vissza is adtuk tulajdonosának a helyre állított adatokkal. Mivel a szektorok egy részét felülírta a rá telepített windows ezért nem 100%-ban, de megközelítőleg 85%-ban sikerült az adatmentés a lemezről, a munkadíj ez esetben mindössze 18.000ft volt.

  Válasz
  1. zoltan

   Csak erdeklodnek ,hogy ssd drive okkal foglalkoztok e ? Ha igen , akkor korubelul mennyibe kerulne adatot visszabanyaszni egy regi 120gb os ssd vertex drive rol Ami kb 2010 ben egy windows 7 telepitese utan nem akart boot olni tovabba a bios sem ismerte Mar fel .. Azota be lett egyszer ketszer dugba a power supply ra . Nem tudom az adatok mennyo idore maradnak ilyen esetben meg a ssd n ha nincs elektromos aram ala helyezve sokaig .. Koszonon a valaszt..

   Válasz
   1. Tamás Szerző

    Szia, amennyiben sikere az ssd adatmentése úgy 30-60e ft közötti összegre lehet számítani. Pontosabb árat bevizsgálást követöen tudok mondani!

    Válasz
   2. Győri Gábor

    Jonapot! Tortent egy olyan gond hogy eppenhogy ra csaptam egy kicsit a laptopra es egyszercsak a HDDvel gond lett a wint megtalalja de nem inditja el ill. Ha ujra akartam huzni addig jut el a gep h be tolti az egeret es kesz de ha le huzom be tolt egybol mindent es hallani lehet h porgeti es egyet kattan es ujra ujra asztali gep megtalalja a 2particiot de megnyitaskor lefagy mi lehet a gond? Illetve javithato?

    Válasz
    1. Tamás Szerző

     Kedves Gábor,

     A merevlemez olvasófeje feltételezhetően haldoklik, ha nincs rajta fontos adat akkor cserélni kell. Ha szükséges akkor tudunk segíteni az adatmentésében.
     Tamás

     Válasz
 2. Sándor Imre

  Tisztelt Szervíz!

  Az 500 gb-os winchester megsérült, amin az összes képeink rajta voltak, ezt szeretnénk kimentetni. A képek
  körülbelül a 100 gb-ot foglalják el. talán?
  Köszönjük, válaszukat, Sándor Imre

  Válasz
 3. Tamás Szerző

  Kedves Imre!

  Sérülés alatt mit értünk pontosan, fizikai (ütést kapott) sérülésről van szó vagy csak az elhasználódástól lett működés képtelen egyik napról a másikra?
  Ha gondolja hozza el egy bevizsgálásra és megbeszéljük a részleteket.

  Üdvözlettel: Varga Tamás

  Válasz
 4. Nyúl Krisztián

  Üdvözlöm!

  A hordozható merevlemezem 20 centiméter magasságából leesett és ütést szenvedett. Azóta nemtudom beolvasni 3-4 próbálkozás után áramtalanitottam miután hallottam, hogy azonos időközönként kattog. 1TB ról lenne szó értékes képek, dokumentumok, zenék és fileok voltak rajta. Mennyibe kerülhet az adatok lementése?

  Válasz
 5. Tamás Szerző

  Kedves Krisztián!

  Fontos kérdés, hogy bekapcsolt vagy kikapcsolt állapotban esett le a merevlemez?
  Mivel a merevlemezt nagy mértékű ütés érte ezért, tehát fizikai sérülésről van szó, így több mint valószínű hogy a fejszerelvény vagy fej sérülhetett. Az adatmentés ára így 50.000Ft-tól indul. Pontosabbat csak bevizsgálás után tudok mondani. Javaslom addíg is a merevlemez kikapcsolt állapotban tartását, ne próbálkozzanak házilag az adatmentéssel, nehogy nagyobb bajt okozzanak a mostaninál. Amennyiben szeretné segítségemet kérni az adatok lementésében , kérem hívjon és megbeszéljük a részleteket.

  Válasz
 6. Gábor

  Üdvözlöm! 🙂
  Olyan kérdésem lenne hogy lenne egy Western Digital Caviar 500GB ‎külső 2.0 külső winchesterem amit egyszer valószínűleg rossz usb elosztóba dugtam (hibás vagy valami baja lehetett) azóta nem látja a gép és nem is hallatszik hogy bármit is csinálna de iszonyat gyorsan felmelegszik szóval lehet zárlatos vagy egyéb komolyabb baja van… valahogy megtudnák menteni? mert elég sok személyes és számomra fontos anyag van rajta. Vagy valami tanácsot tudna adni? (ja hdd sentinel sem látja és semmilyen javító program)

  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor!

   Javaslom ne próbálkozzon házilag a merevlemez javításával, nehogy még nagyobb gondot okozzon! Amennyiben kéri az adatmentésben tudunk segíteni, már 35ezer Ft-tól, ha szerencséje van. A részletekért kérem hívjon telefonon!

   Válasz
 7. Colka (Dávid)

  Kegves Tamás!

  500 gb-os sata 3-as toshiba (asztali) winchesterem a számitógéppel eggyűtt kb 20 cm-ről leborult rögzítetlen, és bekapcsolt állapotban. Azonnal egy ritmusban kattogni kezdett, és egy reset után a bios már nem látta. Kb 1 perc múlva elkezdett csipogni, és ezután kivettem a gépből, és azóta is áramtalanítva van.

  Elsődleges cél a javítása lenne, a rajta lévő adatok megóvásával, ha ez nem megoldható, akkor adatmentés. Nagyjából 100 gb.

  Toshiba dt01aca050

  Körülbelül mennnyibe kerülhet bármelyik opció?

  Válaszát előre is köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Dávid!

   Mivel a merevlemez fizikai sérülést szenvedett ezért mechanikai problémája lesz, a fej biztosan megsérülhetett, reméljük hogy a tányér nem. Az hogy bekapcsolt állapotban történt a borulás sajnos elég rossz hír. Amennyiben lehetséges az adatmentés, kb 80-130e ft közötti összeggel lehet számolni. Amennyiben megér ennyit az adatok lementése hozd el hozzánk egy bevizsgálásra. A merevlemez az adatmentést követően nem lesz alkalmas otthoni használatra (nem javítható).

   Válasz
 8. temesvári csaba

  Üdvözlöm.

  1 tb-s külső merevlemez ment tönkre. “nem pörög fel” sajnos.
  Mik a lehetőségek?
  Lehet-e ezzel valamit kezdeni? Lehet-e csak a kívánt részt megmenteni? Esetleg csak az egészet és semmit.
  És persze mennyibe kerül így látatlanba?
  köszönöm.
  Csaba

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Csaba!

   Bevizsgálást követően tudok pontos árajánlatot adni az adatmentésre, de előre láthatóan kb 40-90ezer Ft közötti összeggel lehet számolni. Amennyiben érdekli kérem telefonon hívjon és megbeszéljük a továbbiakat.

   Válasz
 9. Vörös Ferenc

  Tiszteletem!
  Medion típusú, 1 TB-os, külső merevlemezem meghibásodott. Néha látja a Windows, ilyenkor el tudok indítani egy másolást, de nagyon hosszú időt ír ki a befejezés időtartamának és egy-két fájl átmásolása után megáll, lefagy vagy lecsatlakozik a gépről. Hülyeséget csináltam, mert egy smart program jelezte a bajt, de nem léptem időben. Igaz egy nappal a jelzés után már el is romlott. Tehát az lenne a kérdésem, hogy a leírtak alapján meg lehet e saccolni, hogy mennyibe kerülne a javítás, adatmentés. Tudom, hogy nem lehet biztosat mondani, nem is kérném számon az árat, csak az esélyeimet szeretném tudni, és, hogy van e értelme áldoznom rá. A másik, hogy még van rá 6 hónap garancia. Az adatmantés befolyásolná e a garancia érvényesítését. Szinte tele van a meghajtó.
  Köszönettel, Vörös Ferenc.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Ferenc!

   Könnyen lehet, hogy alaplap vagy ROM hibája van a merevlemeznek. Az adatmentésre pontos árat csak bevizsgálást követően tudok mondani, de kb 40-75ezer ft közötti összeggel lehet számolni.
   A garancia ez esetben nem feltétlenül vész el.
   Amennyiben megérnek ennyit az adatai, kérem hívjon telefonon és megbeszéljük a részleteket!

   Válasz
 10. Müller János

  Van egy 2Tb-os külső merevlemezem, fotók nézése közben leválasztotta a Windows. Megnéztem mi van vele, úgy látom elektromikai probléma okozta. A kapcsoló résznél meleg és kissé égett szaga van. Fontos fotók voltak rajta, és kb: 500 Gb film és játékok. Mennyibe kerülne az adatmentés?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves János!

   Az adatmentés ára 40-90e Ft között lenne valahol. Amennyiben megérnek ennyit adatai, hozza el hozzánk is bevizsgálást követően pontosabb árajánlatot tudunk adni!
   A részletekről kérem telefonon érdeklődjön. 0630/828-2689 -es számon.

   Válasz
 11. S Gyula

  Tisztelt Varga Tamás!

  Elolvastam a szamitogepjavitas.com honlapján, hogy milyen javításokkal foglalkozik!

  A helyzetem:

  Egy ‘ballépés’ miatt az én külső WD10EADS 1TB-os winchesterembe rossz kábellel /amit sajnos engedett
  csatlakoztatni/ 12 Volt helyett 20 Volt került. Természetesen a csatlakoztatás után nem működött és
  csak később vettem észre, hogy a laptop csatlakozóját dugtam be. Kiszedtem a műanyagdobozából, munkahelyen
  betették egy dokkolóba a 12 V-os csatlakozó panelen kívüli részt, de nem mutatott semmit.
  A munkatársam azt mondta, hogy nagy valószínűséggel csak a vezérlőpanel ment tönkre és talán a motor és az
  adatok meg vannak rajta.

  Sajnos nincs másolatom a lemez tartalmáról – kb. 6-7 évvel ezelőtti mentések vannak rajta – még fájlnév
  szinten sem, hogy azokból pontosan mire lenne szükségem és mire nem!

  Csak időnkénti adatmentésre használtam fel!

  Kérdések:
  1. Meg tudja-e állapítani, hogy a motor forog-e és nem égett le?
  2. Ha igen, akkor logikám szerint egy másik ugyanilyen típusú winchesteren levő panelt ide áthelyezve +
  a csatlakozó panellel talán kimenthetőek az adatok?
  Vagy nem is kell másik ilyen mechanikusan hibás gép – jó panellal ahhoz, hogy hozzálehessen férni minimum a
  lemez teljes tartalomjegyzékéhez, hogy el tudjam dönteni, hogy mennyire fontos dolgok vannak rajta.

  Válaszát nagyon várom a megadott email címemre (is)!

  Tisztelettel:
  S Gyula

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gyula!

   1. Megállapítható, hogy felpörög-e. (szerintem a motornak nincs baja, fölösleges ezzel foglalkozni)
   2. Másik alaplappal nem lesznek láthatóak az adatok, mert minden adatlapon tárolt információ egyedi
   Ha fontosak az adatok, akkor ne piszkálja a winchestert, mert végleges adatvesztést okozhat egy rossz stratégia.
   Ezen kívül döntse el, hogy áldoz-e adatmentésre. Ha szerencséje van, akkor 50-60 ezerből lementem az adatait

   Válasz
 12. djpese

  Üdv !

  2 db 2,5″-os külső HDD-m produkálja ugyanazt a jelenséget.
  Toshiba – 1 TB
  Medion – 500 GB
  Egyik sem esett le, nem volt semmilyen mechanikai behatásnak kitéve – mivel ment már gallyra több külső merevlemezem is, vigyázok rájuk, mint a szemem fényére.
  A jelenség mindkettőnél:
  A Windows megkezdi a felismerési folyamatot, fel is tesz egy meghajtófélét, de a nevét már nem látja és a rajtuk lévő adatállomány nem érhető el.

  Ami a vicc, hogy a Medion nagyjából két egyforma partícióra van osztva, a második partíció TC-vel van titkosítva., s csodák csodája, a TC-vel formázott titkos partíciót tökéletesen olvassa és írja bármelyik gép (Windows), a “szabad” partícióval azonban nem tud mit kezdeni.

  Ismerősömnek van olyan programja, amivel át tud hatolni ezen az akadályon és maradéktalanul le tudja menteni a HDD-n lévő adatokat (épp 1 hónapja mentette le a tesóm ugyanilyen jelenséget mutató 3,5″-os HDD-jéről az állományt), ezért engem nem az adatmentés érdekel elsősorban, hanem a hardvereket szeetném megmenteni és használhatóvá tenni. Úgy gondolom, hogy erre jó esély van, kérdés csak, hogy mennyiért. (3-4 évvel ezelőtt egy 3,5″-os külső HDD-vel volt ugyanilyen gondom, azt a szomszédos szánítógépboltban – vagy az ő kapcsolatuknál – 8.000 Ft-ért pikk-pakk helyreállították úgy, hogy adatot nem is kellett menteni, csak a logikai gubancot egyenesítették valahogy ki. A bolt azonban azóta bezárt, de gyébként is gondolom, hogy ma már ilyen árak nincsenek. Ennek ellenére érdekelne, hogy milyen nagyságrendben gondolkozzak (mondjuk adatmentés nélkül).

  A tájékoztatást előre is köszönöm, üdv:
  djpese

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Djpese!

   Előszőr is szeretném leszögezni, hogy javításban nem igazán tudok segíteni, első sorban adatmentéssel foglalkozunk.
   Az logikai hiba esetén is kell adatot menteni, mert sérült merevelemezen lévő adatokon SOHA NEM DOLGOZUNK! Mindig csak másolaton dolgozunk, hogy az eredeti sértetlen maradjon.
   Ha fontosak az adatok számodra, javaslom hozd el egy bevizsgálásra és adunk rá árajánlatot. A részletekért kérlek telefonon érdeklődj!

   Válasz
 13. gepm

  Az 1 TB-s WD külső merevlemezem szabályos leválasztás után már egyik gépünkön sem vált újra megnyithatóvá. Mindegyik gép felismerte, de hibás vagy sérült fájl vagy könyvtár miatt azonnal formázni akarta. Megnéztük, és RAW fájlkiterjesztésű volt a teljes merevlemez. Körülbelül 300-350 GB-nyi adat volt rajta. Az lenne a kérdésem, hogy ezt a problémát mennyibe kerülne kijavítani Önöknél?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, alapvetően árajánlatot bevizsgálást követően tudok adni. Ha nincs nagy baj akkor 20-30ezerből megoldható a dolog. Ha érdekel, hívj telefonon és megbeszéljük a részleteket. 0630/828-2689

   Válasz
 14. Szórádi Ferenc

  Szervusztok!
  Kb 6 hónapja vásároltam egy 500GB USB2.0 Maxell külső merevlemezt amire vigyáztam óvtam tokban tartottam, és tökéletesen működött, de egyik napról a másikra rádugtam a gépre ami adott hangot hogy csatlakoztatva lett valami, eszközkezelő látja, de viszont nem ismeri fel meghajtóként.Státusz jelző led megfelelően világít a merevlemezen, és lehet hallani hogy megfelelően működik, látszolag minden rendben van vele. Ezután rádugtam a Smart Tvmre ami megjeleníti de 0.00000kb.00000kb nak jelzi a méretét és nem lehet megnyitni. Film van rajta sok,( de ezek lényegtelenek) egyetlen egy fontos mappa van rajta ami tartalmaz rengeteg képet és fontos dokumentumokat. Meg szeretném érdeklődni hogy ezzel mit lehetne kezdeni és hogy mennyibe kerülne kb. Válaszotokat előre is köszönöm.
  Legyen szép napotok!
  Üdvözlettel,
  Ferenc

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Ferenc,

   Ha gondolja hozza el egy bevizsgálásra a merevlemezt, és ezt követően tudok rá mondani árajánlatot. Amennyiben érdekli az adatmentés kérem hívjon telefonon és megbeszéljük a részleteket!

   Válasz
 15. Dankovics Benjámin

  Sziasztok
  Következő lenne a problémám.Leejtettem a 2TB külső merevlemezem, és hát szegényem nem működik.
  Ha bekapcsolom elindul de és a gép add hangot hogy hardwer lett csatlakoztatva a gépre de nem látja.
  Na ugye elindul, de hallani a hangját hogy bootolni akar de ez nem sikerül, és egy idő után abba hagyja ez kb olyan 10-másodperc, aztán újra kezdi.Nem voltak rajta fontos adatok, csak az a kérdésem hogy meglehet e menteni, mivel nem kattog így feltételezhető hogy a fej nem sérült meg.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, ha elejtetted, akkor valószínüleg belül mechnaikai sérülést szemvedett a merevlemez. A gép azért ad hangot amikor csatlakoztatod, mert érzi hogy kapcsolódott hozzá egy eszköz, de csak a külső usb ház vezérlő chipjét érzékeli. A merevlemez valószínüleg nem indul el. Ha nem fontosak a rajta lévő adatok akkor a leg olcsóbb megoldás venni egy másikat a boltban. Javítani nem lehet vagy sokkal többe kerülne mint egy új.

   Válasz
 16. Jozsi

  Szia!

  Samsung M3 2tb kulso merevlemezem hibasodott meg. Csatlakoztataskor buborek ugrik fel, hogy az usb eszközt nem lehet felismerni. Ha megnyitom hibakód 43ra hivatkozik.
  csak kb. 100gbnyi adat van rajta, amit megmentenek.

  jozsi

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves József!

   Amennyiben fontosak az adatok úgy tudunk segíteni, ha gondolja hozza el egy bevizsgálásra és ezt követően tudok árajánlatot adni az adatmentésre. Részletekért kérem hívjon telefonon.

   Válasz
 17. Szalai András

  Szia!Kérdésem az lenne,hogy kb mennyi lenne az adatmentés egy 160 gb vinyoról.Tárolónak volt használva valamelyik nap beleraktam a gépbe és azt irta ki hogy formázzam a lemezt.Nem szeretném formázni mert fontos képek vannak rajta.Van más fájl program film,stb az nem érdekelne csak a képek és a videók.
  A képek,videók kb 100 gb vagy még annyi se.

  Várom mihamarabbi válaszodat.
  Üdv:Sz.András

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves András!

   Erre a kérdésre leginkább bevizsgálást követően tudnék válaszolni. Látatlanba azt mondanám ha nincs nagy baj akkor kb 20 ezer ft lenne az adatmentése. Ha fontosak az adatok akkor kérem hívjon telefonon és megbeszéljük a részleteket.

   Válasz
 18. Szász András

  Tisztelt Hölgyem/ Uram!
  Van egy “őskövület” WD 2500-as merevlemezem amit csak arra használtam, hogy képeket ,zenét mentsek le rá! A szerkezetet mechanikai sérülés nem érte, nem ejtettem le stb.
  Először hol látta a gép hol nem, aztán zörgött, kattogott, mostanra a gép látja a meghajtót csak azt mondja nincs rajta semmi! Az igaz hogy nincs tele, de legalább 3/4- ig van számomra fontos képekkel és zenével, amit vissza szeretnék valahogy szerezni!
  Persze ha ez számomra megfelelő pénzösszegbe kerül!
  Megpróbálom leírni a fontosabb adatokat!
  WD 2500
  Wd Caviar SE
  Enhanced IDE Hard Drive
  Drive Parameters: LBA 488397168 250 GB
  WD P/N: WD2500JB_00KFAO
  MDL: WD2500JB-00KFAO

  Tudom, hogy pontos árat nem tudnak, mondani, de legalább egy megközelítőt szeretnék kérni!
  Ha lehetséges akkor a kimentésre szolgáló külső meghajtót önöknél szeretném megvásárolni, 1 TB kivitelben amire önök azt mondják, hogy jó és esetleges meghalás esetén “könnyen” vissza lehet szerezni az adatokat!
  Segítségüket előre is köszönöm!

  Szász András

  T: 30 2 866 906

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves András,

   Árat így látatlanba nem szeretek mondani, mivel még azt sem tudjuk, hogy menthető -e egyáltalán a merevlemez. De induljunk ki abból hogy nincs nagy baja, ez esetben 20ezer Ft-tól tudom már vállalni az adatmentést, de pontos árat csak bevizsgálást követően tudok mondani. Ha érdekli az adatmentés kérem hívjon telefonon és megbeszéljük a továbbiakat!

   Válasz
 19. Juhász Dorina

  Szia!
  Az lenne a kérdésem, hogy nem kapcsol be a laptopom, és nem tudom laptopoknál hogy van a merevlemez, fix vagy kiszedhető-e, fontos adatok voltak rajta, így is lementhetőek? Nem szívesen csináltatnám meg a gépet ha tudom hogy menthetetlenek az adatok.
  Ha igen, körülbelül mennyi az ára?
  Köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Dorina!
   A laptopból a merevlemez kiszerelhető, ehhez természetesen szükséges az adott típus ismerete. Mivel típusonként változik, hogy a merevlemez hol helyezkedik el a házban. Attól még hogy a laptop nem müködik az adatokat természetesen ki lehet menteni a merevlemezről! Mivel nem ismerem a pontos körülményeket, ezért az ár miatt kérem hívjon és telefonon megbeszéljük a továbbiakat. Laptop javításban és az adatmentésben is tudok segíteni ha kell. Elérhetőségem: 0630/828-2689 Hétköznap 8 órától.

   Válasz
 20. Jávor Gergely

  Kedves Tamás,

  Édesanyám külső USBs 2.5-es WD HDDje sajnos úgy tűnik mechanikus jellegű meghibásodást szenvedett. A HDD-t számítógépre rádugva a windows közli, hogy felismeri ugyan a HDD-t de szerinte formázni kellene. Emellett olvasási kísérletkor hallható kattogó hangot ad ki.

  Különböző adatmentő software-ekkel próbálkoztam és volt is olyan amelyik láthatóvá tette egy időre a HDD tartalmát de valószínűleg a mechanikai meghibásodás miatt olvasási problémát léptek fel és sajnos nem voltam képes elenyésző mennyiségű adaton túl bármit kimenteni róla.

  Tisztában vagyok benne, hogy pontos bevizsgálás nélkül nem tudnak mondani pontos költséget illetve, hogy egyáltalán menthető-e bármi de a fenti szimptómákat figyelembe véve meg tudnák-e becsülni egy -tól -ig értékre, hogy mennyi lehetne önöknél egy adatmentés egy ilyen helyzetben.

  Köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gergely,

   Sajnos a kattogás valóban mechanikai hibára utal. Ha tól ig árat kellene mondanom, akkor 40-130ezer Ft közötti összeggel lehet számolni az adatmentés költségét. Attól függ kell-e olvasó fejet cserélni benne. Ha fontosak az adatok javaslom hozd el egy bevizsgálásra és ne kísérletezz a házilag mentéssel, lehet még fejszerelvény csere nélkül menthetőek az adatok, de adatmentő hardver nélkül ronthatsz a jövőbeli adatmentés esélyein!

   Válasz
 21. Horváth Márton

  Üdv! A feleségem laptopján valami átvette a hatalmat, ami túlnőtt az én tudásomon. A jelenség a következő: először a gép működik de lassan, egyre lassabban, vírusírtással nem sok előrelépés volt látható… Majd egyszer a bekapcsolásra csak a “kékhalál” nevezetű képernyő jött fel, de nem azonnal hanem bejelentkezés után valamivel. Egy pár probálkozás után ennyit sem történt. A kék kép helyett feketeség az egérmutatóval… A meghajtót másik gépre csatlakoztatva látni lehet mindent de nagyon lassú, és a fájlok mentése szinte lehetetlennek tűnik. A meghajtón kb 100-110gb számunkra fontos képanyag van, illetve a laptophoz kapott win 8 telepítő szoftver, és kulcsfájl. Kérdés meglehet menteni a fájlokat? a meghajtót? és a lényegi kérdés melyiket mennyiért? A gép 2 éves múlt, tehát pont lejárt a garancia…
  Köszönettel: Horváth M.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Nem egyszerü a dolog mert a kékhalál az lehet szoftveres (általában vírus vagy driver probléma) vagy hardveres probléma is. Én egyébként első körben a merevlemez állapotát vizsgálnám meg, ha lassú a mentése akkor az nagyon rossz jel, elképzelhető hogy hamarosan tönkremegy. Az adatok ilyen esetben még menthetőek, de ha házilag nem megy vagy nagyon sokáig tartana érdemes lehet átgondolni adatmentő szolgáltatásunk igénybevételét ha meg szeretnéd menteni az adatokat. Újra telepítésen egyenlőre nem gondolkodnék, lehet hogy ki kell cserélni a gépben lévő hard diszket. Hardver csere és adatmentés ügyben is természetesen tudunk segíteni ha szükséged van rá az oldalon megtalálod az elérhetőségemet!

   Válasz
 22. Halasi Attila

  Üdvözlöm!
  Problémám adódott egy Seagate Barracuda 7200.12 1TB 3,5″-os winchesterrel, melyet egy külső Coolink adapterben használtam a gép mellett, mint egy külső merevlemezt.
  A winchestert nem érte külső behatás, mégis egyik napról a másikra nem tudtam használni. Bekapcsolás után 11 kattanás hallatszik, mintha a fej oda-vissza menne, majd leáll, és ezután teljes csend mindaddig, míg újra ki majd bekapcsolom, de akkor is csak a kattogás, majd leállás.
  A gép nem látja. Kb. 350GB fénykép és videó van rajt, aminek egy részéről (utolsó fél év) nincs biztonsági másolatom.
  Tudom, hogy látatlanban nem lehet pontos összeget mondani, de azért egy -tól, -ig összeget szeretnék kérni az esetleges adatmentésre.
  Köszönettel: Halasi Attila

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Attila!

   Sajnos a merevlemez egyik napról a másikra el romolhat, minden féle előjel nélkül. Nem feltétlen kell azt leejteni, de még egy régebbi űtődés következménye is lehet a jelenség. A kattogás mechanikai hibára utal, több mint valószínű hogy ebben az esetben a fejszerelvényt ki kell cserélni a megfelelőre hogy adatokat lehessen menteni a merevlemezről. Látatlanban a fej szerelvény csere és az adatmentés díja 90-130e ft között lenne. Amennyiben érdekli az adatmentés kérem keressen meg telefonon és megbeszéljük a részleteket. 0630/828-2689

   Válasz
 23. Molnár Zoltán

  Üdv!
  Nekem a problémám egy laptop-ból frisssen kivett 1TB-s 2,5ˇ-os Samsung HDD-vel lenne. Átraktam egy külső ház-ba. Ezután jól működöt egy pár óráig, után elkezdett fel és le csatlakozni a a gépről (mint ha folyton kihúznám majd visszadugnám az USB kábelét. Ezután egyszer csak a négy partícióból egy maradt elérhető, egy RAW lett, kettő pedig maradt NTFS, de olvashatatlan ( a chkdsk sem tudott velük mit kezdeni). A merevlemezről max. 100-150GB közötti adat kellene ( a többiről max egy lista, hogy tudjam mi veszett el), ebből a legfontosabb a régi rendszermeghajtó User mappája és ami benne van (AppData, Dokumentumok). Szeretném megtudni, hogy az adatok mentésének mekkora az esélye, és egy becsült árajánlatot.
  Köszönettel: Molnár Zoltán

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zoltán!

   Jó hír hogy az adatmentés ez esetben viszonylag jó áron elvégezhető. A RAW fájlrendszer köszönhető rossz tápellátásnak is akár. A chkdsk-t javaslom NE futtasd mert csak ronthatsz a helyzeten. Látatlanba kb 20ezer ft lenne az adatmentés díja. Amennyiben érdekel az adatmentés kérlek keress meg telefonon ahol megbeszélhetjük a részleteket.

   Válasz
 24. Benkő Ádám

  Kedves Tamás!

  Van egy 320 gb Western Digital meghajtóm. A problémám az, hogy ha rádugom az alaplapra, akkor felpörög és utána kattogó hang jön ki belőle. Nagyon lassan betölti a Windowst a működő meghajtóról és utána le is fagy. Mi lehet a probléma és a javítása vagy adatmentése mennyibe kerülhet? Nagyjából 10-20 gb-i adat fontos róla. Nem esett le, nem érte semmilyen sérülés.

  Köszönettel:
  Benkő Ádám

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Ádám!
   Rossz hír, hogy sajnos a kattogás mechanikai hibára utal, több mint valószinű, hogy meg kell bontani a merevlemez házát. Ezért a műveletet tiszta teres kamrában kell végezni. Látatlanba elég nehéz árat mondani rá, de valahol 60-120 ezer Ft közötti összeg lehet a merevlemez adatmentése. Ha fontosak az adatok és érdekli az adatmentés hívjon telefonon a 0630/828-2689 számon és megbeszéljük a részleteket! (hétvégén is elérhető vagyok)

   Válasz
 25. Albert Dániel

  Kedves Adatmentők!

  Az 1TB-os külső HDD-men eltört az USB csatlakozó, így nem tudom a számítógéphez kötni. Csatlakozó újraforrásztást/cserét tudtok vállani. A-Data HV620 típusról van szó és egyedi csatlakozó, egyik része Micro USB a másik valami speciális.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Dániel!

   Elméletileg tudunk segíteni a csatlakozó cserében/javításban. Kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot telefonon és megbeszéljük a részleteket!

   Válasz
 26. Bejczi Károly

  Tisztelt Varga Tamás!
  Iskolánkban háttértárolónak használt Mybooklive 1TB-os NAS-unk hibásodott meg. Munka végeztével/hétvégén mindig kikapcsoltuk és kezdéskor ismét be. A legutóbbi bekapcsoláskor a hálózat nem ismerte fel, a rendszer “nem állt fel”, hallhatóan megindult a HDD, majd megállt és újra. Kissé hasonlóan, mint amikor a Cd-olvasóba hibás cd-t teszünk. A helyi számítástechnika üzletben próbálkoztak a beolvasással de sajnos sikertelenül. Kaptam mellé egy kis cetlit, amire ez volt írva: BAD sector 80 db, 15% kondíció, GPT védő partíciós.
  Lehet-e ezzel valamit kezdeni, illetve milyen nagyságrendű az ára. Javítás nem, csak az adatmentés érdekel. Kb félig volt a HDD.
  Köszönettel: Bejczi Károly

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Károly,

   Ahogy a szervízben is megállapítottak, a merevlemezen hibás szektorok vannak tehát fizikai hibáról beszélünk. Az ilyen jellegű hiba sajnos nem javítható de jó hír, hogy az adatmentés megfelelő eszközökkel még lehetséges. Várhatóan 40-90e Ft közötti összeggel kell számolni az adatmentés árát, pontosabbat bevizsgálást követően tudok mondani. Amennyiben érdekli a mentés kérem hívjon a 0630/828-2689 számon. A bevizsgálás amennyiben kéri az adatmentést díjmentes!

   Válasz
 27. Hálás

  Kedves Tamás!
  Köszönjük az adatmentést, minden adatunk megvan! És külön köszönet, hogy Magyarországon legismertebb adatmentő cég árajánlatának a tizedéért lementette az adatokat.
  További jó munkát, és sok hozzám hasonlóan elégedett ügyfelet!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Örülök, hogy minket választott a munkára és annak is hogy az Ön számára kedvező áron sikerült az adatmentést sikeresen végrehajtani! Továbbá sok sikert és biztonságos adat tárolást kívánunk Önnek és cégének!

   Válasz
 28. Nyirati József

  KedvesTamás!

  Nálam az a helyzet, hogy a régi gép hdd-ről akartam az új gép hdd-re másolni adatokat, de a régi vinyó fel sem pörög, mintha nem is kapna áramot. Az adatok mennyisége kb. 80 GB. Típus: WD 1600AAJS Sata
  Kb. mennyi lenne az adatmentés (csak a képek érdekelnek)?
  Köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves József,
   Előzetes bevizsgálás nélkül elég nehéz erre árajánlatot mondani. Ha tól ig árat kéne mondani akkor valahol 25-60e ft között lenne a merevlemez adatmentése. Ha fontosak az adatok akkor javaslom hozd el egy bevizsgálásra és ezt követően tudunk pontos összegről beszélni.

   Válasz
 29. Rapcsák Árpád

  Tisztelt Adatmentők!

  WD 3,5-es 2 TB-os külső merevlemez mikro USB csatlakozója egyszerűen (minden erőltetés nélkül) letört és beleesett a merevlemez dobozába. Javítható az a laikus felhasználó számára egyszerűnek tűnő hiba?
  Ha igen, kb. mi a díja?

  Üdvözlettel: Árpád

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Árpád!

   Meg kell nézni, de az esetek többségében javítható a hiba, kb 12e ft -ba kerülne.

   Válasz
 30. Faragó József

  Tisztelt Szervíz!
  Számítógépem egyik pillanatról a másikra lefagyott, én hosszan kinyomtam a gépet,
  azóta nem ismeri fel a winchestert.(másik számítógép se).amikor kipróbáltuk másik gépben felpörgött,
  semmi kattogás mintha nem lenne semmi baja. a lényeg hogy kb 4-5 gb-nyi kép van rajta ami nagyon fontos lenne, az adatmentés róla mennyibe kerülne?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves József!

   Pontos árat az adatmentésre csak bevizsgálást követően tudok mondani, de amennyiben nincs nagy baja úgy kb 10e ft lenne a mentés díja. Ha érdekli kérem hívjon telefonon és megbeszéljük a részleteket!

   Válasz
 31. Csordás Viktor

  Tisztelt Varga Úr !

  Egy WD Elements 1T-s külső merevlemez 30- 40 cm-ről leesett. A PC-hez kapcsolódva hang jelzi a kapcsolódást, a tálcán megjelenik a szokásos USB Ikon (ahol a biztonságos leválasztást lehet intézni ), valamint többször felajánlja hogy felülvizsgálni és javítani kellene a fájlrendszert. Formázást nem ajánl fel.
  Van mikor a számítógép fül alatt megjelenik a WD Elements megnevezésű ablak. Ott ahol a többi meghajtó is van. Megnyitni nem sikerült. Kapcsolódás után szabályosan érződik a merevlemez motorjának forgása. Néha rövid, halk csipogó hangot hallat. Mi lehet vele így látatlanul a gond ? Tisztelettel Csordás Viktor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Viktor,

   Első tippre fejszerelvény vagy pörgető motor hibára gondolnék. A merevlemez nem javítható, de amennyiben fontos adatok vannak rajta az adatmentés még megkísérelhető. Ha érdekli a adatmentés kérem hívjon telefonon, hogy megbeszéljük a részleteket!

   Válasz
 32. Kondor Beatrix

  Kedves szervíz!

  Nekem egy 500gb-os WD winchesterem van, ami sajnos leesett és a számítógép a meghajtóit látta de belenézni nem tudtam.. Elindul, hallani, hogy valami nincs rendben vele. Nagy részben nem voltak rajta létfontosságú dolgok kivéve a képeket. Kérdésem az lenne, hogy kinyerhetőek-e még belőle a képeim és ha igen akkor mennyibe kerülne?

  Segítséget előre is köszönöm és remélem megoldható a probléma

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Beatrix,

   Sajnos az esés az egyik legrosszabb dolog ami egy merevlemezzel történik. Ilyenkor feltételezhető, hogy a fejszerelvényt ki kell cserélni, a mentést ez után lehet megkísérelni. Amennyiben fejszerelvényt kell cserélni sajnos nem beszélünk egy olcsó műveletről (irányár: 75-120e Ft). Ha nem kell fejet cserélni a mentéshez akkor lehet ennél kedvezőbb az ár. De pontosat csak bevizsgálást követően tudok mondani, ha fontosak az adatai javaslom hozzá el hozzánk egy bevizsgálásra.

   Válasz
 33. Polgár József

  Kedves Tamás!

  WD800-as 80 GB-os IDE winyó meghibásodott, eltünt a BIOS-ból.
  Később a gép is megadta magát ( DELL Servergép ).
  Kiderült a tápegységgel lett valami. Csere után minden elindult tökéletesen működik. Több SATA és IDE winyó volt benn, mind működnek hibátlanul, csak ez az egy nem.
  Érdeklődnék mibe “fájna” az adatmentés, esetleg hogy elszámolható legyen a ktsg.
  Mire történne az adatmentés, kell-e másik HDD-t küldenem.
  Postával mi a tapasztalat, kellően kipárnázva feladhatom?

  Köszönettel:
  József

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves József,

   Sajnos a rossz tápellátás gyakran vezet a merevlemez meghibásodásához. De jó hír hogy az adatok ettől még jó eséllyel menthetőek. Természetesen tudunk segíteni az adatmentésben, első körben egy bevizsgálásra kéne eljuttatni hozzánk. A posta MPL futárszolgálata is megfelelhet antisztatikus és jól kipárnázott csomagolásban feladva. A részletek miatt kérem hívjon telefonon!

   Válasz
 34. Szabó Ádám

  Kedves Szerviz!
  Samsung típusú laptopomon nem tölt be a windows – csak a Samsung logóig jutok el, alatta kis ikon pörög, hogy töltődik. Azt írja ki órákig, hogy ‘Számítógép diagnosztizálása’.
  A gépen 10-15 GB nagyon fontos képem, dokumentumom volt, lehetséges ezek megmentése. Ha igen, kb mennyiért?
  Előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Ádám,

   Valóban lehet a jelenség oka a merevlemez hiba is akár. Ez esetben egy bevizsgálásra kéne elhozni a merevlemezt, ezt követően tudok árajánlatot adni az adatmentésre. Kérem a részletek miatt keressen telefonon!

   Válasz
 35. Veréb Sándor

  Tisztelt Adatmentők!
  Van egy Samsung M3 1TB-os külső merevlemezem. Kb. 2-3 évig tökéletesen működött. Nem lett leejtve, ütögetve. Szinte mindig a megfelelő módon lett leállítva. Egyik napról a másikra az asztali gép nem ismeri föl, próbáltam más gépekhez is csatlakoztatni, de ugyanez a probléma jelentkezett. Mikor csatlakoztatom USB porton keresztül, akkor normális módon fölpörög, kigyullad a visszajelző led, az asztali gépen megjelenik a “Hardver biztonságos eltávolítása” ikon, de a “Sajátgép” alatt nem jelenik meg. Számítógép-kezelés, lemezkezelés menü alatt sem jelenik meg. Korábban mindig “E” meghajtóként volt látható. Mikor leállítanám a következő üzenet jelenik meg: “a meghajtó ismeretlen hiba miatt nem állítható le”. KB. 1 perc múlva, ha nemnyomok a “Hardver biztonságos eltávolítása” ikonra, akkor az ikon eltűnik. Ezek után miután normál módon leállítottam az asztali gépet, hogy benne maradt külső vinyó, leállítás után is világított a led és lehetett hallani, hogy továbbra is pörög a külső meghajtó. Mi lehet a gondja, javítható-e, adatok menthetőek-e, kb. mennyibe kerülne?
  Köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Sándor,

   Látatlanba elég nehéz bármit is mondani erre, de első tippre azt mondanám, hogy firmware hiba miatt nem használható a merevlemez. Ezt okozhatja rossz tápellátás vagy csak simán az idő múlása is.. Ha fontosak az adatai javaslom hozza el a merevlemezt egy bevizsgálásra, jó eséllyel meg tudjuk menteni az adatait! A részletek miatt kérem telefonon keressen.

   Válasz
 36. Fatime

  Kedves Tamás!

  Van egy 250 GB-os 2,5-es HDD-m, ami laptopban volt eredetileg, lassú volt a gép, volt, hogy nem akart bekapcsolni, elvittük szervizbe, ott azt mondták, hogy már nem sok ideje van hátra a HDD-nek. Ez annál is kevesebb volt, mert rá pár napra, már egyáltalán nem csinált semmit. A laptop nem indult el. Külső meghajtóból sem tudom elérni az adatokat. Felpörög, viszont a számítógép nem látja. Kérdésem, hogy meg lehet még menteni az adatokat?

  Segítségét előre is köszönöm!

  Üdv. Fatime

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Fatime!

   Igen jó eséllyel meglehet menteni az adatokat. Fontos hogy otthoni környezetben ne kisérletezzenek ismerősök-rokonok a mentéssel, nehogy nagyobb kárt okozzanak! Első körben egy bevizsgálásra kéne elhozni hozzánk a merevlemezt, hogy pontos képet kapjunk mi a gond vele. Ezt követően tudok árajánlatot adni az adatmentésre. Amennyiben érdekel a mentés kérlek hívj telefonon a részletek miatt! 0630/828-2689

   Válasz
 37. Imre

  Tisztelt Szerviz!

  Véletlenül a laptop hálózati csatiját dugtam be s külső merevlemez meghajtómba, ami ugye 19 volt.
  azóta semmi. Javítható? Seagate Barracuda 2 TB. a winchester benne.

  Köszönöm

  Üdv
  Imre

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Imre,

   Látatlanban azt mondanám, hogy nem. Mivel gazdaságilag jobban megéri Önnek venni egy új merevlemezt mint ezt javítani. A túlfeszültségtől nem csak az elektronika mehet tönkre hanem szerencsétlenebb esetben a merevlemezben található fej is. Tehát azt javaslom vegyen egy másikat inkább. Amennyiben fontos adatok voltak a merevlemezen abban az esetben tudunk segíteni a mentésében. Adatot menteni még minden bizonnyal lehet róla adatot, de a merevlemez már nem biztos hogy otthoni környezetben használható lesz. Ha az adatmentés dönt úgy első körben egy bevizsgálásra kéne hozzánk eljuttatni a merevlemezt. A részletek miatt kérem keressen telefonon! 0630/828-2689 számon elérhető vagyok!

   Válasz
 38. Péter

  Kedves Tamás

  A következő problémám lenne: van egy WD Green Hdd , 1 TB -os. Az adatok kb 800 Gb tesznek ki.
  Hét elején kezdtek megjelenni rajta bad sectorok. Tegnap a Hdsentinel 7% osra írta és 60 db badsectort írt , de a win inicalizálni már nem tudta. A vinyón vannak számomra fontos családi képek, adatok kb. 200Gb mennyiségben. Fizikailag nem volt mozgatva,leejtve a hdd. Érdeklődnék hogy ön szerint menhető lehet e a dolog és kb. milyen összegre számíthatok.
  Köszönöm.
  Üdv.
  Péter

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Péter!

   Sajnos a hibás szektorok előbb vagy utóbb minden merevlemezt utolérnek. A jó hír az, hogy ez esetben tudunk segíteni az adatmentésben, viszont fontos hogy házilag nem probálkozzanak vele, mivel még nagyobb kárt okozhatunk benne a jelenleginél. Látatlanban azt mondanám hogy az adatmentés ára valahol 40-80ezer Ft között lenne, de első sorban egy bevizsgálásra kéne hozzánk eljuttatni, hogy pontosabban tudjak rá mondani. Amennyiben érdekli az adatmentés a részletek miatt kérem keressen telefonon!

   Válasz
 39. Gergő

  Kedves Tamás!

  Seagate Barracuda 7200 500GB-os merevlemezem egyik napról a másikra elérhetetlenné vált.
  Bekapcsoláskor szépen felpörög, viszont semmilyen módszerrel nem lehet elérni, gép nem látja.
  Érdeklődnék a lehetőségekről.

  Üdv:
  Gergő

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gergő,

   Ha nem látja a gép akkor az lehet elektronika vagy firmware hiba is. A jó hír az, hogy ettől még jó eséllyel menthetőek az adatok! Első körben egy bevizsgálásra kéne elhozni a merevlemezt, ezt követően tudok árajánlatot adni az adatmentésre. Amennyiben érdekel a mentés kérlek a részletek miatt hívj telefonon a 0630/828-2689 számon.

   Válasz
 40. Földesi Renáta

  Egy kb 500 gb-os lemez átméretezésénél hiba történt.
  Most a Windows nem látja a kötetet, amin sok fontos fénykép volt. A lemezkezelőben betűjel nélkül látom ezt a particiót.
  Mennyibe kerülne a helyreállítás?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Renáta,

   Látatlanban azt mondanám hogy az adatmentés költsége 20-30ezer Ft között lenne, amennyiben a merevlemez fizikai állapotával nincs gond. Amennyiben érdekli az adatmentés kérem hívjon telefonon és megbeszéljük a részleteket.

   Válasz
 41. MEdit

  Üdvözlöm!
  A gépem a bekapcsolás után rögtön azt írja ki,hogy,
  Non system disk or disk error, Replace and strike any key wen ready.
  A benne lévő 160GB-os HDD-t nem látja a BIOS…áttettem másik,működő gépbe is de a windows se látja.
  Csak kattog,de semmi több.
  Vajon menthetők a rajta lévő adatok?Milyen összeg lenne?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Üdv,
   A merevlemezből hallható kattogás mechanikai hibára utal. Az adatok amennyiben fontosak még jó eséllyel menthetőek róla. Pontos árat az adatmentésre bevizsgálást követően fogok tudni mondani. A részletek miatt kérem keressen telefonon a 0630/828-2689 számon!

   Válasz
 42. Visszajelzés: Mennyire sérült merevlemezről lehetséges adatot menteni? | MAgyar CIkk KAtalógus - Hírek Cikkek

 43. Visszajelzés: Sikerdíjas adatmentés? Van ilyen szolgáltatás Magyarországon. | Net Géniusz hírportál

 44. Dániel

  Üdv Tamás!

  A mai nap folyamán a laptopomban lévő HGST 750 GB-s merevlemez valószínűleg megadta magát, mert hangosan, de nem ritmusszerűen kattog. Egy hibakódot is kapok, 0xc00000e9 . Mivel a windows nem tud bootolni, így félek hogy a képeim/videóim mind odavesznek, ami kb. 370GB. Mivel még egyszer sem fordult elő ilyen, így nem tudom kinél és hogyan lehetne visszaszerezni az adatokat a merevlemezről, anélkül hogy a gatyám rámenjen. Ha tud mondani valami árat hogy ez kb. mennyibe kerülne, megköszönném!
  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Dániel!

   Természetesen tudunk adni árajánlatot az adatmentésre, de ehhez látni kéne a hibás merevlemezt. Első körben egy bevizsgálásra kéne elhozni, eljuttatni hozzánk. Amennyiben érdekli az adatmentés kérem keressen a 0630/828-2689 számon a részletek miatt.

   Válasz
  2. Tamás Szerző

   Kedves Dániel!

   Az adatmentés -ben jó eséllyel tudok segíteni, de árajánlatot az adatmentésre csak bevizsgálást követően tudnék mondani. Amennyiben érdekli az adatmentés kérem keressen telefonon és megbeszéljük a részleteket! 0630/828-2689

   Válasz
 45. Zoltán

  Kedves Tamás!

  Talán a szerencsének köszönhető, hogy merevlemezemet nem érte komoly sérülés, de ez csak az én meglátásom. Történt ugyanis, hogy egy WD 2 tb-os merevlemez jól rögzítve menetközben feldőlt, álló helyzetéből, azonban nem esett. le. Hálistennek kiüörög renesen, nem kattog, nem ad furcsa zajokat, és írási olvasási gondjai sincsenek, legalábbis most. Ennek ellenére érhette valamiféle kár?
  a HD sentinel egészségesnek mutatja továbbra is, a motor nem állt le miután megborult a keret.
  Zoli

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zoltán!

   Általában kisebb koccanásokat még ki szoktak bírni a merevlemezek, de azonban fenn áll a veszélye, hogy ha jelenleg a fej nem is de a lemeztányér valahol károsodhatott, ebből következhet hogy nem most de valamikor a jövőben várható lehet a fej meghibásodása is. Találkoztam már olyan példával hogy egy korábban többször le ejtett merevlemez hetekig, hónapokig müködött, de aztán a későbbiekben egyik napról a másikra a fejszerelvény meghibásodott benne, ez a korábbi ütődések eredménye volt. Minden esetre mint mindíg javasolt a folyamatos adatmentés az adatvesztés elkerülése érdekében.

   Válasz
 46. Martin

  Üdv.
  Adott egy Samsung hd103uj 1tb merevlemez, egyik napról a másikra kattogó hangot kezdett kiadni.A számítógép ezek után nem olvasta be.
  Tisztában vagyok benne, hogy pontos bevizsgálás nélkül nem tudnak mondani pontos költséget illetve, hogy egyáltalán menthető-e bármi de a fenti szimptómákat figyelembe véve meg tudnák-e becsülni egy -tól -ig értékre, hogy mennyi lehetne önöknél egy adatmentés egy ilyen helyzetben.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Martin,

   A kattogó hang mechanikai hibára utal, általában fejszerelvény hibára, amennyiben menthető úgy 50-150ezer FT közötti összeggel lehet számolni sikeres adatmentés esetén. Amennyiben érdekli az adatmentés kérem keressen telefonon a továbbiakkal kapcsolatban!

   Válasz
 47. Rebeka

  Szia! Érdeklődnék, hogy ez vezérlő chip hibás 32gb-os pendriveról kb 10 giga mentés mennyibe kerülne kb? 🙂 köszi előre is

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Rebeka!

   Első körben egy bevizsgálásra kellene elhozni hozzánk a hibás pendrive-ot, csak ezt követően tudok árajánlatot adni az adatmentésére. A mentésre jó esély van, de fontos hogy házilag ne probálkozzanak vele, mert nagyobb bajt is lehet okozni a jelenleginél. A részletek miatt kérem keressen telefonon! 0630/828-2689

   Válasz
 48. László

  Kedves Tamás!

  A feleségem másolás közben meglökte a külső 1TB WD HDD-t, és innentől fogva a gép folyamatosan megformázatlannak ismeri fel, illetve a checkdisk program RAW fájlformátumúnak látja.
  Felpörögni felpörög, nincs kattogó hang.

  A Hirens CD-n található Testdisk program látja a fájlstruktúrát.

  Érdeklődnék, hogy így mekkora az esély az adatok visszaállítására.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves László!

   Az esélyek az adatmentésre úgy gondolom, hogy elég jók jelenleg, de javaslom minél előbb történjen meg az adatmentés róla amennyiben fontos tartalom van rajta. Szükség esetén tudunk benne segíteni. A részletek miatt keressen telefonon. 0630/828-2689

   Válasz
 49. dénes

  Tisztelt Cím !

  Egy 64 GB-os sdxc kártyáról, amely RAW rendszerré váltott le lehet-e ment a rajta lévő adatokat?

  Dénes

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Dénes,
   Igen jó eséllyel tudunk adatot menteni RAW rendszerről. A részletek miatt kérem érdeklődjön telefonon 30/828-2689

   Válasz
 50. Anti

  Kedves Tamás!

  Van egy Toshiba külső HDD, 1Tb-os, kb egy hónapja gondolt egyet és leállt. Persze, hogy miután lejárt a jótállás róla, de ez most lényegtelen, mert az adatok lennének fontosak. Több gépre rádugva sem tudjuk az adatokat beolvasni róla. Látni látják a gépek a meghajtót, de üresnek írják. Egyszer sikerült elinditani egy másolást, maikor egy pillanatra felismerte, de lecsatlakozott. Egy Mac-en is megnéztük, ott több mindent látott a file rendszerből. Fizikai behatás nem érte. Állandóan rá volt csatlakoztatva egy laptopra, amin a párom dolgozott. Ennyit tudok az előzményekről. Mi lehet a probléma? Kb. mennyibe kerülne az adatmentése?
  Előre is köszönöm a válaszát!

  Üdv: Anti

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Anti,

   Javaslom házilag ne próbálkozzanak az adatmentéssel, mert csak nagyobb bajt okozhatnak vele. Az elmondottak alapján firmware hibára, hibás szektorokra, és nem utolsó sorban gyenge olvasó fejre is lehet a probléma okozója. Ettől függetlenül az adatmentés jó eséllyel sikeres lehet. Előszőr is egy bevizsgálásra lenne szükség az adatmentési ár meghatározásához. Amennyiben érdekli a részletek miatt kérem keressen telefonon! Varga Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 51. Laci

  Kedves Tamás!
  Van egy 2 Tb-os Samsung külső winchesterem ami egyszer csak gondolt egyet es másolás közben meghibásodott. Felpörög de kattog szóval gondolom a fej a baja. Több évnyi kép es egyéb fájlok vannak rajta. A képeket szeretném valamilyen úton-módon megmenteni ha lehetséges ami kb 100-200 gb adatot jelent. Mennyibe kerülne mindez?
  Üdv

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Laci!

   Sajnos gyakori hiba a merevlemezeknél az olvasó fej meghibásodása, a kattogó hang most is erre következtet. Szerencsére jó eséllyel tudunk adatot menteni még így is, általában egy ilyen merevlemez adatmentése 70-150ezer ft között mozog.
   Pontosabb árat bevizsgálást követően tudnék mondani. Amennyiben érdekli az adatmentés, kérem keressen telefonon a részletek miatt. 0630/828-2689
   Üdv: V. Tamás

   Válasz
 52. Szabó Miklós

  Kedves Tamás!
  Samsung Story 1,5 TB külső vinyót szinte egyik percről a másikra nem ismeri fel. Néha megjelenik az ikon Helyi lemez (E:) a zöld csík majdnem végig megy, a vége előtt leáll, majd kapok egy értesítést, hogy a meghajtóban lévő lemezt előbb formázni kell. 1200 GB anyag van rajta, ha formázom minden letörlődik. A bevizsgálásért is fizetni kell, vagy csak a javításért? Kb. mennyi lenne a javítási költség?

  üdv. Miklós

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Miklós!

   A leírtak alapján sajnos gyakorlatilag lehet bármi a hiba okozója. A bevizsgálás amennyiben adatmentés vagy javítás történik díjmentes. Ha fontosak az adatai akkor mindenképpen javasolnék egy bevizsgálást ahol kiderítjük mi a gond vele és ezt követően tudunk árajánlatot adni a javításra/adatmentésre. Amennyiben érdekli kérem keressen telefonon munka időben. 30/828-2689

   Válasz
 53. Misi

  Üdvözlöm!Olyan kérdéssel vagy problémával fordulnék önhöz hogy lenne egy laptop Toshiba winchesterem és nem ismeri fel a gép.Ha mégis felismerné nem tudja megnyitni a tartalmát.Viszont ami fontos lenne nekem róla azok régi képek,családi képek stb.Ha jól emlékszem kb 6giga mennyiségű.Nem tudom ez ügyben tudna e nekem segíteni!És hogy kb mégis milyen költségekkel járna ez nekem.Válaszát előre is köszönöm!Üdv Misi

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Misi!
   Sajnos látatlanban erre nem tudok árajánlatot adni. De a jó hír az hogy jó eséllyel tudok segíteni az adatmentésében, első körben egy bevizsgálásra lenne szükség, ezt követően tudjuk megbeszélni a továbbiakat. Amennyiben érdekli kérem keressen a részletek miatt telefonon. 0630/828-2689

   Válasz
 54. Rita

  Kedves Tamás!

  1,5 TB Samsung M3 Station külső HDD-nk használat közben dobta el a kapcsolatot és azóta sem látja
  egyik gép sem a tartalmát. Felismerik, a csatlakoztatott eszközök között szerepel a nevén, de sajnos H helyi lemezként jelzi ki a fájlkezelő és se méretet, se adatokat nem látni benne. Leválasztani nem engedi a gép. Parancssorból futtattam rajta checkdisket (formázása NTFS maradt), hátha csak pár apró hibajavítás és legalább a mentésig látom újra a tartalmát. Futott is órákig, javítgatott, mígnem ezzel a hibával szakadt meg a futás: Unable to read the Usn Journal $J data stream.
  Nem volt tele a HDD és az adatoknak csak töredéke az, ami pótolhatatlan. (Egyetemi cuccok és képek) Ezek kimentése lehetséges-e és milyen árra számíthatok?
  Üdvözlettel: Rita

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Keves Rita,

   A chkdsk-t javaslom hogy NE futtassa hasonló helyzetben a jövőben mert csak ronthat a jelenlegi állapotán. A merevlemeznek valószinüleg fizikai problémája lesz, amennyiben fontosak az adatok javaslom hogy hozza el egy bevizsgálásra (mentés esetén ez díjmentes), ezt követően tudunk árajánlatot adni az adatmentésre. Amennyiben érdekli kérem keressen telefonon a 0630/828-2689 számon.

   Válasz
 55. Kovács Viktor

  Nagy a gond hogyha bekapcsolom a gépet még az elején mikor indítom kidobja azt hogy tisztítsam meg a merevlemezt de nem csinál igazából semmit ha hagyom. Ha meg átugrom akkor meg mikor beléptem akkor semmit nem hagy elindítani lehet hogy rákattintok de nem csinál semmit. Ez a baj az után következett be hogy ép csak a töltő volt rádugva és jött egy áramszünet aztán leállt de amikor újra volt áram és beindítom már ilyen lett.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Viktor,
   Valószínüleg megsérült a merevlemez, ez jobb esetben logikai hiba lehet, de rosszabb esetben fizikai probléma és jelentkezhet egy áramszünet esetén. Ha fontos adatok vannak rajta akkor érdemes lenne ránézni, hogy mi a helyzet vele. Ha szeretnéd hogy segítsünk a leggyorsabb módja hogy telefonon bejelentkezel hozzánk és megbeszélt időpontban megnézzük neked!

   Válasz
 56. Vidra

  Sziasztok!

  Sem a BIOS, sem pedig a Seagate dosos merevlemez vizsgálója nem látja az egy terrás másodlagos merevlemezt. Picivel több mint egy éve használom, de a minap működésképtelenné változott. Néha kattogó hangot ad ki. További furcsaság: amikor bekapcsolom a gépet, és belépek a BIOSba, a boot, illetve a rendszer listában is érzékeli a meghajtót, de amint elkezdeném használni, eltűnik, és többé nem látja. A következő indításnál megint látja a BIOS, majd eltűnik. Mit gondoltok róla, javítható adatvesztés nélkül?

  Üdvözlettel, Vidra

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Vidra,

   A merevlemezből ha kattogó hangot hallunk akkor az az olvasófej halálát jelenti. Nem érdemes nyüstölni, nem fog megjavulni és csak ronthatunk a helyzeten. Ez esetben javítani a merevlemezt nem lehet illetve gazdaságilag nem éri meg. A jó hír hogy ez esetben még jó eséllyel tudunk segíteni az adatmentésben amennyiben fontos adatok vannak rajta. Ha érdekel kérlek keress telefonon és megbeszéljük a részleteket! 0630/828-2689

   Válasz
 57. Szalai Gábor

  Kedves Tamás!

  Sérült telefonban tárolt kontaktadatok visszanyerését meg tudnák próbálni?
  (Nem a kártyán, hanem a telefon memóriájában vannak/voltak)

  Üdv.
  Gábor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor,
   Igen foglalkozunk sérült telefon adatmentésével is, el kéne hozni és megnézzük. 🙂

   Válasz
 58. Roland

  Kedves Tamás!
  Nekem egy Seagate Barracuda Green 2 TB-os külső hdd-vel akadt gondom.
  Avval kezdődött hogy látta a merevlemez teljes tartalmát a gépem,de másolni nem tudtam róla pen drive-ra.Másnap bekapcsolás után a gép látta az eszközt-ahogy most is-de nem látta a méretét,és nem talál rajta adatot.Valamint a rendszer-win 10- kérte hogy formázzam meg,amit természetesen nem tettem meg.Fizikai sérülés nem érte,kb 4-5 éves lehet.Hozzávetőleg 200-300 GB-nyi adatra van szükségem,a rajta található 1,7TB-ból.
  Tudom hogy nem lesz olcsó,de egy hozzávetőleges árat szeretnék csak kérni(amennyiben az elektronikája romlott el-én erre tippelek).az adatmentésre.
  Köszönöm!
  Tisztelettel:Roland

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Roland!
   A leírtak alapján a merevlemeznek lehet logikai de akár fizikai hibája is. Nem egyértelmű, hogy ez elektronikai probléma lenne, sőt sokkal inkább tippelnék bad sector, firmware vagy olvasófej hibára. Tehát gyakorlatilag bármi lehet. Ha nem nagyon a gond akkor 20-30ezer Ft körül meglehet úszni a dolgot, fizikai hiba esetén efölött, de pontosat csak bevizsgálást követően tudnék mondani. Ha érdekli az adatmentés kérem keressen telefonon és megbeszéljük a részleteket!
   Tamás

   Válasz
 59. Zoltan

  Szia Tamas!
  Adott egy 500 gb Toshiba 2,5″ kulso hdd.Filmek tarolasara-,illetve dvd lejatszora kotve azok nezesere-hasznaltam.Sajna voltak rajta fontos kepek is.(tudom,de mar mindegy).Este meg neztem filmet rajta,de most nem jelenik meg a menuben.Kattog,zug es ennyi.Ami meglepo,hogy kikapcsol dvd lejatszora kotve is vilagit a led es halkan zug.Valami tipp igy latatlanban?Itthon nincsen pc,de tabletre kotve sem csinal semmit.(eddig azon is megjelent)
  Udv.Zoltan

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zoltán,

   Amennyiben fontosak az adatok javaslom hozza el egy bevizsgálásra. Felmérjük a merevlemez állapotát majd árajánlatot adunk annak adatmentésére. A kattogó hang sajnos általában olvasófaj hibára utal.

   Válasz
 60. Mazula Tibor

  Kedves Tamás!
  Toshiba 500 Gb-os laptop HDD-m sérült. Kattogó hangot ad. Számítógép szerelő ismerősöm szerint a fejegysége sérült. Nekem kb 2-300 Mb fényképre van szükségem róla. Erre kérnék egy árajánlatot.
  Üdvözlettel:
  Tibor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Tibor,

   Amennyiben menthető a merevlemez úgy sikeres adatmentés esetén kb 95e Ft -al kell számolni. Sajnos a minimális adatmennyiség nem befolyásolja jelentős mértékben az árat mivel az olvasó fej hiba miatt tiszta teres munkát kell végezni és a merevlemezt fel kell éleszteni. Amennyiben érdekli az adatmentés kérem keressen telefonon! Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 61. Lugosi Tamás

  Kedves Tamás! Szeretném a belső winchesteremről az adatokat lementeni. Samsung HD322HJ (320GB/7200rpm/16M) Már nincs használatban (1 éve a polcon áll becsomagolva) illetve 60%-os a szervíz állítása alapján. Segítségét illetve ajánlatát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Lugosi Tamás

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Tamás,

   Tudunk segíteni az adatmentésben, árat csak ha már láttam bevizsgálást követően tudok rá mondani. Amennyiben érdekli az adatmentés a részletek miatt kérem keressen telefonon. 0630/828-2689
   Tamás

   Válasz
 62. Dóra Gábor

  Szia!

  Egy maxell 1,5 tb-os merevlemezem van, mely most bemondta az unalmast. Bekapcsolásnál minden rendben, a gép felismeri, megjeleníti mint F meghajtó, és még ki is írja, hogy a tárhelyből mennyi szabad és foglalt. Azonban ha meg akarom nyitni, akkor a fájl üres kiírás jelenik meg. Mi lehet vele a gond, ez fizikai sérülés, vagy esetleg valami programmal helyre hozható a fájlrendszer? Az adatok esetleg lementhetőek-e így valamilyen formában. Igazából csak a képek és dokumentumok lennének fontosak.

  Segítséged és válaszod előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor,

   Az elmondottak alapján lehet logikai és akár fizikai probléma is. Gyakorlatilag bármi lehet a gond, nem javaslom a programokkal való kísérletezésre házilag nehogy még nagyobb galibát okozzunk vele. Ha fontosak az adatok akkor hozza el és szívesen bevizsgáljuk. A bevizsgálás adatmentés esetén díjmentes. Amennyiben érdekli a részletek miatt kérem keressen a 0630/828-2689 számon.
   Tamás

   Válasz
 63. Szilágyi Gábor

  Kedves Tamás!

  Egy új merevlemez beüzemelését közben a már gépben lévő 2 éves eddig hibátlanul működő seagate 3 terrás merevlemez fájlrendszere RAW -ra változott a lemezkezelőben amit nem lát a fájlkezelő.
  A merevlemezről elsősorban a pótolhatatlan képekre lenne szükségem, max 100 giga.
  Kimenthetők e ezek az adatok valamint maga a merevlemez formázás utan működőképes lesz e nagy valószínűséggel? A merevlemezre 100 vagy 99%-os minőséget adott a HD sentinel.
  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor,

   Az adatok jó eséllyel kimenthetőek a merevlemezről. A bevizsgálást követően tudom megmondani hogy használható lesz-e az adatmentést követően a merevlemez, de jó eséllyel igen.
   Üdvözlettel: Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 64. László

  Kedves Tamás,

  Olyan hibába ütköztem, hogy a laptopomat kikapcsoltam, majd újra bekapcsolásnál már nem indult el az operációs rendszer. A merevlemez ütemes hangot (kattogó? kereső?) hallat. A kikapcsolás előtt teljesen jó volt a HDD, tehát nem volt semmi előjele, hogy tönkremenne.

  Nem olyan nagyon fontos adatok vannak a merevlemezen, de azért jó volna lementeni róla az adataimat ha nem lenne borsós az ára a mentésnek. Mi lehet a hiba, illetve milyen költséggel lehet számolni? (500GB-os volt a kapacitása, de nem volt teli)

  Előre is köszönöm. Üdvözlettel: László

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves László,

   Sajnos az ütemes kattogó hang mechanikai hibára utal. A jó hír az hogy tudunk segíteni az adatmentésben, viszont árat bevizsgálást követően tudnék rá mondani. Jobb esetben 30-60ezer Ft közötti adatmentési díjjal kell számolni. Amennyiben érdekli kérem keressen telefonon az időpont egyeztetés miatt. 0630/828-2689
   Tamás

   Válasz
 65. Németh Domonkos

  Tisztelt szervíz!

  Van egy 1tb-os WD márkájú hordozhato hdd-m. A hiba a következő: A számítógép felismeri, de nem lehet se formázni, sem megnyitni. A hdd pörög, visszajelző led működik, mi lehet a hiba ? Illetve van-e lehetőség javításra ?

  Köszönettel: Domonkos

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Domonkos!
   Ha a gép felismeri de nem engedi formázni akkor az valószínüleg fizikai probléma lesz. Ez esetben lehet a hibát kiváltó ok bad szektor, firmware hiba vagy esetleg olvasó fej probléma. Javítása gyakorlatilag gazdaságtalan, minden esetben többe kerülni mint egy új merevlemez. Ha nincsenek rajta fontos adatok úgy javaslom vegyen másikat, ha vannak rajta adatok akkor az adatmentésében tudunk segíteni.

   Válasz
 66. Binder Béla

  Kedves Tamás,
  van egy “Samsung D3 Station (2TB)” típusú külső merevlemezem, ami menet közben minden előjel nélkül láthatatlanná vált a Windows számára illetve formázni akarta. Külsőleg, fizikailag minden rendben van, nem kattog nem zörög, BIOS-ban látható. Az lenne a kérdésem, hogy adatmentés lehetséges-e és mibe kerülne, ugyanis az összes családi fotót is ezen tároltam, gondolván nem szükséges DVD-re menteni. Az eszköz kb. két éves sajnos sokszor napokig is folyamatosan ment (torrent).
  Köszönettel, Binder Béla

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Béla,

   Amennyiben logikai hibáról beszélünk úgy 20-40ezer Ft között várható az adatmentés költsége. Pontos árat bevizsgálást követően tudnék mondani. Amennyiben érdekli kérem keressen telefonon a részletek miatt. Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 67. Jankovits Richárd

  Kedves Tamás!
  Telefonomban volt egy 16Gb-os kingston micro sd kártya.Egyik nap a telefon nem látta a kártyát.Pc kártyaolvasó még látta,gyorsan kiírtam az adatokat cd-re.azóta viszont már nem látja semmi és a kiírt adatok megnyitásánál azt az üzenetet kapom,hogy: a fájlt nem lehet megyniytni túl nagy méret vagy hibás fájl.Van esély az adatok visszaszerzésére akár a kártyáról vagy a kiírt cd-ről?Ha igen kb milyen költsége leen?Igazábol csak a fényképekere lenne szükségem.

  Üdvözlettel
  Richárd

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Richárd,

   Jó eséllyel tudunk segíteni az adatmentésében, amennyiben érdekli kérem hozza el egy bevizsgálásra lehetőleg a lemezt és a memória kártyát is, ezt követően tudunk árajánlatot adni az adatmentésre.
   Tamás

   Válasz
 68. Rákóczi Dóra

  Kedves Tamás

  Egy WD Elements típusú 500GB-os külső merevlemezzel lenne a problémám. Lehetséges, hogy gyerekeim leejtették én magam fizikai sérülésről nem tudok. A laptop felismeri, mutatja mint meghajtót de nem olvas be róla semmilyen adatot, sőt a beolvasási kísérlet során belefagy. Az eszköz kicsi ciripelő hangot is hallat, amit eddig nem tapasztaltam. Rengeteg családi fotó és videó lenne az eszközön. Mekkora eséllyel nyerhetőek vissza az adatok és jelenleg milyen áron?
  Köszönettel

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Dóra,

   Jó eséllyel tudunk segíteni a merevlemezen található adatok mentésében. A le ejtés sajnos az egyik legrosszabb ami történhet egy merevlemezzel, mivel fizikai sérülésről van szó ezért általában az olvasófej sérül meg, lehetséges hogy ezt helyreállítással tudjuk orvosolni, rosszabb esetben cserével. Nem szeretek látatlanban árat mondani, hisz még azt sem tudjuk pontosan hogy mi a baja. Leggyakrabban a hasonló esetek adatmentés árai 50-90eFT között alakulnak. Amennyiben érdekli az adatmentés kérem keressen telefonon az időpont egyeztetés miatt.

   Válasz
 69. Baranyai Balázs

  Tisztelt Tamás!

  Segítségét szeretném kérni! Egy 500 GB-os Seagate ST500DM005-ös típusú belső merevlemezem egyik napról a másikra meghibásodott. Több partíció is van rajta, adatok szinte 90 %-os telítettséggel, C-n windows rendszer. Ma bekapcsoltam a gépet és egyáltalán nem ismerte fel, minta nem lett volna a gépben meghajtó. Kikapcsoltam és számítógép házának oldalfalát levéve csendben újból bekapcsoltam a gépet, hogy megvizsgáljam a meghajtó felpörög e. Érdekes halk remegő pulzáló hangokat adott, majd elcsendesült és teljesen leállít a pörgése. Mi lehet ez esetben a probléma? Orvosolható a rajta lévő adatok, rendszer kinyerése lemásolása, ugyanis fontosak számunkra. Amennyiben igen milyen összegre számíthatok? Előre is köszönöm válaszát! üdvözlettel: Baranyai Balázs

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Balázs,

   Az adatmentésben jó eséllyel tudunk segíteni. Viszont látatlanban árat nem akarok mondani mert csak mellé lőnék vele. Első körben egy bevizsgálásra kéne elhozni a merevlemezt, ezt követően tudunk beszélni árról. Ha érdekel a dolog kérlek a részletek miatt keress telefonon. Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 70. Hideg Zsolt

  Kedves Tamás!
  WD 20EZRX winyót SSD mögé adattárolásra használtam asztali számítógépben, két particióra osztva, Win7-tel.
  Egyik hétvége után, hétfőn reggel jött a meglepetés: az első particióról rendkívül lassan olvasott,
  a másik elérhetetlenné vált.
  A HDD felpörög, nem klettyeg, mind a két partició betüjele is megjelenik fájlkezelőben.
  Lehet-e esély a javítására?
  Üdvözlettel:
  Hideg Zsolt

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zsolt,
   Meg kell nézni, ha logikai problémája van akkor javítható, viszont ha fizikai baja van akkor nem javíthat, gazdaságtalan. Ha nem is javítható attól még az adatmentésében tudunk segíteni. Ha bővebb infót szeretne kapni a merevlemez állapotáról akkor hozza el egy bevizsgálásra és megbeszéljük mit tudunk tenni az ügy érdekében.
   Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 71. Beatrix

  Üdv!

  A következő a probláma, a régi winchester meghibásodott de az adatok rajta vannak használható elvileg de azért szeretném megnézetni ,a szgép szerelő annyit mondott hogy tele van de megy , most egy új vinyó van a gépben , és újratelepített windows és programok minden stb…, hogyan lehet és mennyibe kerül hogy a régiről a c és d tartalmát ill . recycle bin tartalmát ,chrome és mozilla history-t csak megnézni van egyáltalán lehetőség ezeket kiírni dvd-re vagy usb-re rátenni, nem is kell az új gépre visszakrakni lehetséges-e visszaállítani kiírni stb… és mennyibe kerül?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Beatrix,

   Amíg nem tudjuk, mi a probléma merevlemezzel addíg nem tudok árat mondani az adatmentésére. Ha fontosak az adatok javaslom hozza el a sérült HDD-t egy ingyenes bevizsgálásra hozzánk. Az állapot felmérést követően tudok árajánlatot adni az adatmentésére.
   Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 72. Fenyvesi Attila

  Kedves Tamás!

  Van egy SAMSUNG HD103SJ (1000GB/7200rpm/32M) SATA2-es típusú vinyóm. Sajnálatos módon egy hibás tápkábel miatt a vezérlőpanelen a táp interfész megégett, az érintkező rézlamellák egy része, és a műanyag foglalat megolvadt, eldeformálódott, a vincseszter használhatatlanná vált. Még idejében sikerült áramtalanítani a gépet, így a rajta lévő adatok nem sérülhettek meg, viszont, az említett probléma miatt, nem tudom használni. Véleményed szerint javítható az eszköz, esetleg egy ugyanilyen típusú vezérlőpanel cseréjével? Ha igen, esetleg nektek van-e ilyen alkatrészetek, vagy be tudjátok-e szerezni? Esetleg postai utánvéttel el tudnátok-e küldeni? Készítettem róla képet, hova tudnám elküldeni, hogy lásd a baj nagyságát? Válaszodat előre is köszönöm! Tisztelettel: Fenyvesi Attila

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Attila,
   Az eszközt gazdaságilag nem éri meg javítani, olcsóbb venni egy újat mint a hibásat feléleszteni. Ha fontos adatok vannak rajta akkor az más tészta, ez esetben megéri vele foglalkozni. A vezérlő panel cseréje nem elég hogy életre keltsük a merevlemezt és sikeresen adatot mentsünk róla, ennél azért bonyolultabb a művelet. Igény esetén az adatmentésében tudunk segíteni. További információért kérem keressen telefonon.

   Válasz
   1. Fenyvesi Attila

    Kedves Tamás!
    Köszönöm a gyors és szakszerű véleményt. Igazából nincs rajta fontos, pótolhatatlan adat, mert még mielőtt “belaktam” volna a vinyót, akkor történt a baleset. Ha ár-érték arányban valóban nem éri meg a bütykölés, akkor inkább a tanácsodat követem és kuka. Még egyszer köszönöm a választ!
    Tisztelettel: Fenyvesi Attila

    Válasz
 73. Fazekas Károly

  Tisztelt Cím!
  Egy Samsung ST500LM012 500GB winchesteren régebben két partíció lett kialakítva (c: windows7 rendszer; d: adatok). Most a rendszer újratelepítése közben a telepítés megszakadt. A második, vagy harmadik próbálkozásra után telepítés közben „eltűntek” a partíciók, nem lehet kiválasztani a rendszer helyét, nem látszik az adatpartíció. Előfordulhatott, hogy a rendszer és adatpartíciók között található kis területre (rendszerleíró rész?) próbálkoztam a telepítéssel? Visszanyerhető a d: adatpartíción lévő összes adat (képek, videók, mindenféle office fájlok, stb)?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Károly,

   Látatlanban azt mondanám hogy az adatok még jó eséllyel vissza állíthatóak, ha érdekli az adatmentés kérem keressen telefonon a részletek miatt. Javaslom ne kísérletezzenek házilag a mentéssel nehogy véglegesen elvesszenek az adatok. 0630/828-2689 Tamás

   Válasz
 74. Mátyássy Gábor

  Kedves Tamás!

  Sajnos leesett a HDD-m a földre. A számítógép felismeri és meghajtót is látok a sajátgépben de a HDD-re jellemző felpörgés megszűnt és a meghajtót nem tudom megnyitni. Az eszköz bekapcsolt állapotban esett a földre, avagy úgy, hogy a kábel kicsúszott a végéből. Végül is úgy landolt mintha kirántottam volna belőle az usb-t. Ne is reménykedjek, ugye?

  üdvözlettel: Gábor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor,

   Az elmondottak alapján nem a legjobbak, de azért van esély az adatok megmentésére, javaslom hozza el egy bevizsgálásra a merevlemezt ezt követően meglátjuk milyenek az esélyek.

   Válasz
 75. Szabó Ernő

  1,5 éves 1 TB-os Western Digital HDD, program telepítése közben meghibásodott. A vinyót küső behatás nem érte. Sem BIOS-ban, sem Linux alatt, sem másik gépben megpróbálva nem látható. Az lenne a kérdésem, hogy csak egy bevizsgálás, hogy javítható-e és kb. milyen összegért, annak mennyi lenne a költsége, abban az esetben, ha az ár miatt nekem nem érné meg, nem lenne gazdaságos , és nem kérném a javítását?
  Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.
  Tisztelettel: Szabó Ernő

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Ernő,
   Ha nincs nagy baja akkor megtudjuk javítani a merevlemezt kb 10-15ezer Ft-ból, de meg kell nézni, Ha nagy baja van akkor nem érdemes foglalkozni vele ha nincsenek rajta fontos adatok.
   A bevizsgálás 5eFt-ba kerül, amit adatmentés vagy javítás esetén elengedünk. Ha érdekli kérem keressen telefonon 0630/828-2689.
   Tamás

   Válasz
 76. Szöllősi Erika

  Tisztelt Cím,
  64GBos verbatim pendrivom sérült. Valószínű még mentett mikor alvó állapotba helyeztem a laptopomat. Azóta a saját gépem semmit sem lát, másik gép felismeri, telepíti, de semmi más.
  Munkaanyag volt rajta, sok excel, word, pdf fájllal. Egy korábbi mentés alapján cca 40Gbnyi az anyag.
  Van esély rá h. viszont látom a részben pótolhatatlan, részben elég sok plusz munkával ugyan, de pótolható állományokat?
  Köszönöm

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Erika,

   Jó eséllyel tudunk segíteni a pendrive adatmentésében. A részletek miatt kérem telefonon érdeklődjön. 0630/828-2689
   Tamás

   Válasz
 77. Tibor

  Adott egy 2 terrás Hitachi satás merevlemez.
  Egyszerűen nem indul el, valami áram gondja lehet mert nem pörög fel nem csinál semmit.
  Próbáltam másik gépben is semmi.
  Fontos családi képek voltak rajt, mik az esélyek.
  Köszönettel.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Tibor,

   Jó eséllyel tudunk segíteni az adatmentésében. A részletek miatt kérem telefonon érdeklődjön. 0630/828-2689

   Válasz
 78. Kertész Annamária

  Kedves Tamás!

  Van egy ADATA HV620 típusú merevlemezem, aminek az SS csatlakozója kitört. Kérdésem az lenne, hogy lehet-e (érdmes-e) javítani magát a csatlakozót vagy ha nem akkor egy kb. 50 Gb-nyi adatmennyiség kimentése milyen költségvonzattal járna?

  Előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Annamária,

   Csatlakozó javítás 15ezer Ft körül csinálunk amennyiben javítható. Adatmentésre árajánlatot bevizsgálást követően tudnék adni. A részletek miatt kérem keressen telefonon.
   Tamás
   0630/828-2686

   Válasz
 79. Zoltán

  Kedves PC Doki!

  Adott egy notebook merevlemez, külső tokban, 500 GB-os. Az első tünet az volt, hogy nagyon lassan ment rá a másolás. Mivel éppen egy rossz gépről mentettem az adatokat, azt gondoltam, a gép miatt van. Későn kapcsoltam, hogy nem. Bármilyen tokba tettem, mindegyikben lassú volt már a lemásolás is róla, pár tizenbit másodpercenként. Aztán egy másik gépre rádugva már fel sem ismeri a gép. érzem, hogy kap áramot, felpörög, de az intéző már nem látja, sőt, ha így rá van dugva, a Lemezkezelés még a többi merevlemezt sem tudja megjeleníteni.
  Ezen tünetek alapján mi a véleménye róla? Megérne egy bevizsgálást, hogy lássam, pontosan mi a baja?
  Nincs teljesen tele, talán ha 100 GB-ot kellene lementeni róla, ha ez esetleg számít az árban.

  Köszönöm,
  Zoltán

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zoltán,
   Egyenlőre csak tippelni tudnék, hogy mi a baja. A tünetek alapján lehet hibás szektor, firmware hiba vagy gyenge olvasófej is. Egy bevizsgálást szerintem mindenképpen megérne a dolog, aztán eldöntheti, hogy kéri-e az adatmentést. A részletek miatt kérem keressen telefonon. 0630/828-2689 Varga Tamás

   Válasz
 80. Richárd

  Kedves Tamás!
  Egy Toshiba hordozható 1TB-os merevlemezemnek a csatlakozó része megsérült szállítás közben, azóta nem érzékeli, ha csatlakoztatom. Ez esetben lehetséges javítás/adatmentés?
  A választ előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Richárd,

   Amennyiben javítható a toshiba merevlemez csatlakozója úgy kb 15ezerFt -ba kerülne. Amennyiben nem javítható, attól még menthető lehet, ennek összegéről bevizsgálást követően tudunk beszélni.
   A merevlemezt előre egyeztetett időpontban tudjuk átvenni. 13. vagy 14. kerületben. Az időpont miatt kérem keressen telefonon.
   Varga Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 81. Hanga

  Kedves Szerviz!
  WD my passport külső merevlemezem leesett kb 20 cent magasról és a bemeneteli csatlakozója sérülhetett, mert nem lehet bedugni a kábelt. Ilyen esetben ki lehet cserélni a csatlakozót, vagy mi a teendő?
  A választ előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Hanga,

   Meg kell nézni, általában lehet forrasztani a csatlakozót, de ha nem is lenne javítható attól még még az adatok jó eséllyel menthetőek!

   Válasz
 82. Nagy Henrietta

  Kedves Tamás!

  Egy SAMSUNG model HX-M101TCB/G M3 1TB-os külső merevlemezem leesett az asztalról és a kábele fogta meg. Azóta egyik gép sem látja (többen is próbáltuk több kábellel) a motorja felpörög, egyszer”ciripelő” hangot adott (ilyenkor azonnal áramtalanítottuk, azóta nem használtuk). Körülbelül 300 GB adatról lenne szó amit le szeretnénk menteni (képek, dokumentumok). Szeretnénk megkérdezni, hogy lehetséges-e, illetve ha igen akkor előre láthatólag milyen összegű lenne az adatmentés.

  Üdvözlettel: Nagy Heni

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Henrietta,

   Jó eséllyel tudunk segíteni az adatmentésében, amennyiben érdekli úgy bővebb információért kérem keressen telefonon. Számom, 0630/828-2689
   Varga Tamás

   Válasz
 83. Szabolcs

  Tisztelt szervíz!
  Van egy darab 1 terrás, wd 10 ears vinyom. Ez a vinyo egyik naprol a másikra, nem akart müködni. Semmiféle ütés, ejtés nem történt. Áramot kap, a fej kattog. Ezzel a vinyoval lehetne kezdeni valamit? Fontos dolgok vannak rajta.

  Köszönöm a válaszukat!!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Szabolcs,

   Jó eséllyel tudunk segíteni az adatmentésében, amennyiben érdekli úgy kérem bővebb információért keressen telefonon. Számom, 0630/828-2689
   Varga Tamás

   Válasz
 84. Zsuzsanna

  Tisztelt Szerviz!

  Pendriveon tárolt word dokumentumomat nem tudom megnyitni, “XML parsing error” hibaüzenetet kapok. Röviden annyi, hogy ha rar formátumot készítek a doc-ból, nem tudom megnyitni a szövegem XML fájlját, hogy helyrerakjam a hibát, mert kitömörítéskor a tömörítőprogram CRC hibát jelez. Ez azt jelenti, hogy örökre búcsút mondhatok annak a szöveges dokumentumnak? A penrdiveom flash memóriájával lehet a baj? Ezt valahogyan helyre lehet hozni?

  A választ előre is köszönöm!

  Zsuzsanna

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zsuzsanna!

   Bevizsgálást követően többet tudnék mondani. Amennyiben szeretné hogy megnézzem, időpont egyeztetés céljából kérem keressen telefonon. (0630/828-2689)
   Tamás

   Válasz
 85. Kerek Péter

  Tisztelt Címzett!

  Baj történt a merevlemezemmel. Abszolút nem vagyok agresszív, de bevallom, hogy pár napja úgy beidegesedtem a laptop lassúsága miatt, hogy ráütöttem egy akkorát, hogy a műanyag borítás is eltört, és a winchester pedig pár gyors kattogás után leállt, majd a rendszer összeomlott.

  Azóta nem működik a laptop, bekapcsoláskor egy kb 5 másodperces viszonylag gyors kattogást végez a merevlemez, majd kiírja a gép, hogy nem talál operációs rendszert, és ennyi.

  Kis gondolkodás után szétcsavaroztam a gépet, kiemeltem a merevlemezt és finoman megütögettem az ujjammal, hátha ettől megjavul, helyrebillen az olvasófej vagy valami, és működni fog, de nem jártam sikerrel…

  Az az igazság, hogy az összes általam használt program, és a fontos adataim, benne a személyes levelek, általam készített képek, videók ezen a merevlemezen vannak, és nincs biztonsági másolat róluk, ezért helyre szeretném állíttatni az adatokat, csak hát az a baj, hogy még egy személyes ismerősömnek se adnám oda az eszközt, nem hogy még otthagyjam egy szervízben…

  Hogyan zajlik az adatmentés? Ugye nem történik semmilyen másolat a teljes tárhelyről? (Azért mégis csak felhasználónevek, jelszavak is tárolva vannak rajta…)

  Eddig még nem volt szükségem ilyen helyreállító műveletre. Meg lehet várni ott helyben, ott lehet lenni, ahol a javítást végzik? Valamint nagyjából mennyibe kerülne a helyreállítás? Bízom benne, hogy nem túl nagy a baj. A winchester burkolatán különben nincs sérülésnyom.

  Egy Samsung N210-es netbook 160 GB-os Hitachi SATA 5400 rpm tipusú winchesterével történt egyébként a baleset.

  Köszönettel várom válaszukat,
  üdvözlettel:
  Kerek Péter

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Péter,

   Mivel a merevlemez egy érzékeny mechanikus szerkezet így nem túl szerencsés ütögetni, akkor sem ha már megtörtént a baj mivel az állapota minden egyes ütődés hatására rosszabbodhat.
   Az elmondottak alapján vélhetően mechanikai hibáról beszélhetünk és tisztateres munkára is szükség lesz, ez sajnos nem a legolcsóbb adatmentési folyamat. A lementett adatokat természetesen bizalmasan kezeljük, erről írásban nyilatkozunk is átvételkor, a munkafolyamat több napíg is eltarthat, ezért nem várható meg a helyszínen. A részletek miatt és időpont egyeztetés céljából kérem keressen telefonon. 0630/828-2689
   Üdvözlettel: Varga Tamás adatmentő

   Válasz
 86. Deme Viktor

  Üdvözlöm . A kérdésem az lenne hogy telefonban müködő sd kártyáról ,egy véletlenül kitörölt, vagy eltünt fontos mappát amin 300 kép volt , vissza lehet rakni . Pc kártyaolvasó sem látja, és nincs azóta az sd kártya formázva. Válaszát elöre is köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Viktor,

   Úgy gondolom hogy van esély az adatvisszaállításra. A részletek miatt kérem keressen telefonon 0630/828-2689 számon.
   Tamás

   Válasz
 87. Csák Martin

  Sziasztok! Van egy HDD merevlemezem (formázott,hibás fájlokkal,halott), minden fontos dolog rajta volt ami nekem szükséges (kedvenc képek, hangfájlok, videók, tmnations-os cuccok, stb.), tudnak önök valami megfelelő módszert adni erre a két lehetőségre? Ha igen akkor hivjanak fel a +36 30 622 1132 telefonszámon, vagy irjon a guriga417@gmail.com e-mail címre! 🙂

  Formázott hdd merevlemezről adatmentés
  Sérült fájlok visszaállitása

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia!
   Természetesen van megoldásunk az adatmentésre. El kéne hozni egy bevizsgálásra és ezt követően tudnánk rá árajánlatot adni. A részletek miatt kérlek keress telefonon a 0630/828-2689 számon!
   Tamás

   Válasz
 88. Boros Csaba Tamás

  Szia!

  Olyan problémám lenne, hogy a külső merevlemezemet semmilyen PC, laptop nem akarja felismerni.
  A HD elég régi Verbatim, még tápkábellel. Egyik napról a másira történhetett, mert sokáig bekapcsova sem volt. (hátsó oldalán bekapcsoló gombbal) Tönkrement, vagy mi lehet a baj?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Tamás!

   Fizikai problémája van a merevlemeznek, de hogy mi lehet pontosan a baj azt csak bevizsgálást követően tudnám megmondani. A részletek miatt kérlek keress telefonon a 0630/828-2689 számon. Tamás

   Válasz
 89. Kálmán László

  Sziasztok! Kellemetlen helyzetbe kerültem. Barátomtól kaptam kölcsönbe egy 2 TB-os Maxtor külső merevlemezt, rajta egy csomó, számára fontos fájllal. Amikor csatlakoztattam a laptopomhoz, először megjelentek a rajta lévő fájlok és a mappák, ám másodpercekkel később eltűntek és az a felirat jelent meg, hogy “a lemez nem elérhető, a fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható”. Azóta nem sikerül olvasnom az adatokat. A kék jelzőfény egyébként világít a Maxtoron, illetve a fülemet a műanyag házra tapasztva hallom, hogy a lemez csendben forog. Van bármi esély szerintetek arra, hogy a lemez tartalmát (legalább részben) visszanyerjük? Jó lenne épségben visszaadnom a barátomnak… :-/ Kösz: László

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves László!

   Úgy gondolom, hogy jó eséllyel tudunk segíteni az adatok kimentésében. A részletekkel kapcsolatban ha lehet telefonon beszéljünk. Holnap reggel 9 órától elérhető vagyok a 0630/828-2689 számon. Tamás

   Válasz
 90. Karesz

  Üdv! Van egy régi WD1600JS-08mbh0 típusú merevlemezem! Beszereléskor amikor csatlakoztatva lett (valószínűleg rossz helyre) leégett vagy nem tudom, de azóta nem működik. Sajnos a családi fotók is rajta vannak….milyen költséggel járna az adatok kimentése? Köszönöm

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Karesz,
   Az adatmentés díja ez esetben várhatóan 30-65ezerFt között alakulni, de a pontos árajánlat adáshoz szükség lenne az adathordozó bevizsgálására. A részletek és időpont egyeztetés céljából telefonon tudunk beszélni. 0630/828-2689
   Tamás

   Válasz
 91. borsodi andras

  Jonapot erdeklodni szeretnek ha a laptopom aszt irja ki hogy adathordozok javitasa 6oraja ez irja mi a teendo varom valaszat koszonom udvozkettel andras.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves András,

   A merevlemez kondiciója feltételezhetően nem megfelelő. Érdemes lenne elhozni egy bevizsgálásra, hogy megnézzük mi a probléma és adott esetben adatmentést is készítünk róla. A részletekről telefonon tudok tájékoztatást adni. 0630/828-2689

   Válasz
 92. Tóth László

  Kedves Tamás!
  Születésnapomra kaptam egy WD Elements 1,5 TB külső merevlemezt. (eMAG forgalmazza) Kb. 1 hónapja sikeresen átmásoltam rá kb. 600 Mb fájlt (filmeket). Minden tökéletesen működött, ellenőriztem is a PC-n, hogy lejátszhatók-e a fájlok. Minden OK volt. Most 1 hónappal később ismét elővettem, de ma már nem ismeri fel a számítógépem. (Windows 10/64) A tápellátást jelző kis fehér fény világít az eszközön és a lemez is forog. Az eszköz nem esett le, nem kapott ütést stb. Szükség esetén garanciában biztosan kicserélik, de hogyan kaphatnám vissza az adataimat?
  Üdv: Scorpio

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves László,
   Sajnos a garanciális ügyintézés során általában nem foglalkoznak az adatmentéssel. Amennyiben szükséges az adatok kimentése úgy szívesen segítek benne. A részletekről kérem telefonon beszéljünk. A 0630/828-2689 számon elérhető vagyok.
   Tamás

   Válasz
 93. Dózsa Tamás

  Üdv. Van egy 2TB-os Toshiba külső merevlemezen ami az első használatnál tökéletesen mükődött…viszont a második használatakor már se megformázni se le v fel tölteni rá nem lehet!!! Nem volt le ejtve semmilyen sérülést nem érte!!!!!Érdeklődnék h ilyen problémával is foglalkoznak-e?? Köszönöm

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Tamás!
   Köszönöm megkeresését!
   Az elmondottak alapján, látatlanban nem behatárolható az adathordozó pontos hibája.
   Az árajánlat adáshoz szükség lenne az adathordozó bevizsgálására. Erre legkorábban a mai vagy holnapi napon akár sor is kerülhet. Időpont egyeztetés céljából és a részletek miatt kérem keressen telefonon!
   Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 94. Angéla

  Kedves Tamás!

  Javításról szeretnék érdeklődni. Van egy 2016-os Sony HD-SL1 külső meghajtóm, 1TB-os, ami véletlenül leesett (szerencsére szőnyegre). Az estést követően probléma nélkül tudtam használni, de nagyjából 1 héttel utána már nem. Amikor csatlakoztattam a Macbookomhoz, kattogni, zizegni, sípolni kezdett, ami korábban nem fordult elő. A gép nem érzékeli. Próbáltam másik kábellel, másik usb porttal, de ugyanez volt a helyzet.
  Érdekelne, hogy úgy is tudnátok-e foglalkozni vele, hogy Macbookkal kompatibilis a meghajtó – ha PC-hez csatlakoztatják, 90% az esély, hogy mindent töröl magáról.
  Számomra fontos adatok szerepelnek rajta, szertném lementeni őket.
  Így is, hogy csak apple termékhez lehet csatlakoztatni, vállalnátok a javítást/adatmentést? Vagy tudtok ajánlani más helyet, ahol van esélyem?

  Köszönettel, Angéla

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Angéla!

   Köszönöm megkeresését!
   Azt hogy mekkora esély van az adatmentésére, bevizsgálás követően tudnám megmondani. Mivel le esett merevlemezről van szó, ezért javaslom hogy NE próbálja meg indítani, ne kísérletezzen az adatmentésével, mert könnyen romolhat az állapota. A bevizsgálást a merevlemez tiszta terének megbontásával kellene kezdeni laboratóriumi körülmények között, erre meg vannak az eszközeink, ezt követően tudnánk árajánlatot adni az adatmentésére.
   A bevizsgálásra legkorábban a mai vagy holnapi napon akár sor is kerülhet. Időpont egyeztetés céljából és a részletek miatt kérem keressen telefonon!
   Tamás
   0630/828-2689

   Válasz
 95. Ákos

  Tisztelt Tamás!
  Az előbb, felvétel közben, leesett a set top boxba bekötött 4 terás külső winchester (WD). Rengeteg fontos adatom van rajta. A merevlemezt nem ismeri föl sem a STB, sem a laptop, áramot ugyanakkor kap, mivel a kijelzője világít, de nem ritmikusan villogva, ahogy normális esetben szokott, hanem folyamatosan…
  Ön szerint mi lehet a hiba és van-e esély az adatok kimentésére? Amennyiben igen, milyen árban?
  Köszönettel:
  Ákos

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Tisztelt Ákos,

   Van esély az adatmentésére, szívesen adok rá árajánlatot is de látnom kéne hozzá. Addíg kérem NE csatlakoztassa és ne próbálkozzon az elindításával, mert romolhat az állapota.
   Ha érdekli az adatmentés kérem keressen telefonon.
   0630/828-2689

   Válasz
 96. B Andi

  Kedves Tamás!

  VAn egy MAxell 500 Gbos külső meghajtom. Az egyik dokumentumnál olvasási hibát jelzett. MAjd a gépen javította a külső meghajtó hibát, viszont azóta ez a dokumentum eltűnt. Lehetséges e visszaállítani? VAgy végleg elveszett..:( VAgy mi a teendőm, hogy újra előkerüljön

  Előre is köszönöm a segítségét.

  Andi

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Andi!

   Van esély az dokumentum vissza állítására, de az adathordozót addig nem szabad használni. Először egy teljes lemezképet kell csinálni a meghajtóról ezt követően megkísérelhető a dokumentum visszaállítása.
   A részletekről telefonon tudok bővebb tájékoztatást adni.
   Tamás
   0630/828-2689

   Válasz
 97. András

  Kedves Tamás,

  három hete esett le 80 centiméteres magasságból a 3,5″-os 4 TB-os merevlemezem, azóta nem működik. Egyszer próbáltam elindítani, azonban a fura hangok miatt azonnal lekapcsoltam megint (ha jól hallottam, akkor nem mozgott az olvasófely, inkább úgy tűnt, mintha nem indulna be a motor). A lemez sok régi családi felvételeket tárolt, emiatt szeretném megmentetni. Körülbelül milyen dimenziókban mozogna ez a munka, ha már rendelkezem donorral?

  Előre is köszönöm a segítségét!

  András

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves András,

   Mivel ütődés érte az adathordozó, ezért valószínű hogy mechanikai hibáról beszéljünk. ráadásul 4TB-ról beszélünk amihez nem lesz olcsó az alkatrész. Adatmentésének díja 100.000Ft -tól várható.
   Pontosabbat bevizsgálást követően tudnék mondani. A részletekről kérem telefonon egyeztessünk. 0630/828-2689
   Tamás

   Válasz
 98. Balázs

  Kedves Tamás!
  Nagyjából fél éve vásároltam egy Lacie márkájú 1 TB-os külső winchestert. Egy előző winchesterről másoltam át rá az adatokat, minden szuperül működött, még a mai napon is használtam, majd egyszer csak megállt a film amit éppen róla néztem és folyamatosan kezdett el világítani a winchester fénye. Nem villogott, mint amikor olvassa az adatokat. Lefagyott a gép is és egy újraindítás után már csak világít a jelzőfénye, a gép fel is ismeri, de a dokumentumokat nem olvassa be. Egy idő után lefagy tőle a gép is és a jelzőfény is folyamatosan világít. Formázni nem lehet, mint ahogy leválasztani sem, csak ha kihúzza az ember a gépből. A régi winchester is hasonlóan ment tönkre, de arról nagyon nehezen végül le tudtam menteni az adatokat. Erről viszont nem engedi. Garanciális a készülék, de az adatok jobban érdekelnek. Nem sok van rajta, maximum 40 GB. Mi lehet a baj? Kb mennyiért tudná kimenteni az adatokat?
  Köszönöm a segítséget!
  Balázs

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Balázs,

   Az elmondottak alapján fizikai problémára gyanakszom, ennek 1TB merevlemez estén 50.000Ft környékén van az adatmentési díja amennyiben nem olvasófej hibáról van szó.
   Pontosabbat bevizsgálást követően tudnék mondani. A részletekről kérem telefonon egyeztessünk. 0630/828-2689
   Tamás

   Válasz
 99. Viktória

  Kedves Tamás!

  Első sorban csak érdeklődni szeretnék. Egy Western Digital Elements 2TB-os külső merevlemezzel kapcsolatban írok. Eddig kíméletesen volt használva, sosem volt leejtve vagy hasonlók, általában az asztalomon volt, ritkán hordoztam. Két napja viszont elvittem magammal, adatokat másoltam át több gépre egymás után, mielőtt kihúztam volna mindig figyeltem a biztonságos eltávolításra. 8-7-ik gépnél már alig akarta felismerni, majd már egyáltalán nem. A saját laptopomon sem látható, még az eszközkezelőben sem. A külső merevlemez a csatlakozásnál megindul és pörög, a LED fény is világít. Kb fél órán át a LED folyamatosan világított, után átváltott a megszokott villogásba, de a gép még mindig nem érzékeli. Másnap ugyan azokon a gépeken használtam egy 128 GB-os pendrive-ot, és ugyan ezt a hibát produkálta, már egyáltalán nem látja egyik számítógép sem. Plusz információként még annyit el tudok monani, hogy azokon a gépeken amiken használtam ott fut egy Symantec Endpoint Protection nevű program, ami meggátolja hogy elinduljon az “autorun.inf” nevű fájl. Az ezzel kapcsolatos üzenetet minden csatlakozáskor feldobta. Nem tudom, hogy ez befolyásoló tényező lehet-e. Ami még fennállhat, hogy némely gépen van hibás USB port.

  Szeretnék erdeklődni, hogy mik állhatnak a probléma hátterében, valamint szeretném megkérdezni, hogy körübelül az adatmentés milyen árban mozogna.

  Előre is köszönöm a segítségét!

  Viki

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Viktória,

   Sajnos látatlanba nem tudok semmilyen pontos infót sem árat adni erre. Általában logikai hiba esetén 60.000Ft -ig még fizikai hiba esetén 60.000Ft-tól várható az adatmentés díja.
   Az árajánlat adáshoz szükség lenne az eszköz bevizsgálására. A részletekről szívesen adok tájékoztatást telefonon. 0630/828-2689
   Tamás

   Válasz
 100. Gábor

  Kedves Tamás!

  Szeretnék kérni árajánlatot egy WD Elements 1TB HDD mechanikai sérülés miatti adatmentésre.
  A merevlemez erősen felületsérült, szektorhibás.
  Az író/olvasó fej sérült.
  A szerviz (firmware) terület sérült.
  Köszönettel!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor!

   Köszönöm megkeresését! Az elmondottak alapján az eszköz adatmentésének díja 90.000Ft-tól várható, azonban a pontos árajánlat adáshoz szükség lenne az eszköz bevizsgálására. A részletekről szívesen adok tájékoztatást telefonon.
   Tamás
   0630/828-2689

   Válasz
 101. György

  Üdvözlöm! Èrdeklődni szeretnék hogy fizikailag sérült pendrive memória chip (külső hatás miatt ketté tört a pendrive és az alaplap) esetében lehetséges e az adatok kinyerèse és mentèse.
  Köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves György!

   Köszönöm megkeresését! Nehéz látatlanba bármit is mondani, az hogy az alaplap kettő tört egy dolog, ha a memória chip része nem sérült akkor lehet esélye az adatmentésre. Szeretnék kérni pár képet a sérült pendrive-ról, ezt követően megtudjuk beszélni a részleteket. A képeket az info@szamitogepjavitas.com email címre küldheti.
   Üdv,
   Tamás
   0630/828-2689

   Válasz
 102. Bajnokné Szécsey Rék

  Tisztelt Cím!
  Leesett egy Medion HDD Drive külső winchester, kerrreg és nem érzékeli a számítógép? Menthető esetleg?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Üdv,

   A le esett merevlemezeknél nem tudom megmondani hogy menthető-e látatlanban. Amennyiben elhozza szívesen bevizsgálom és ezt követően meg tudjuk beszélni az adatmentésének feltételeit.
   Amennyiben nincs rajta olyan adat amit menteni kell, úgy valószínűleg nem éri meg vele foglalkozni.

   Tamás
   0630/828-2689

   Válasz
   1. G Szilvia

    Hello, van egy kb 15-20 éves 40GB Maxtor winchesterem, ami mint kiderült Firmware hibás és az író-olvaso fej is elromlott sajnos.
    Pár GB családi családi fényképet szeretnék róla megmenteni, érdeklődni, hogy ez mennyibe kerülne?
    Köszönöm

    Válasz
    1. Tamás Szerző

     Szia!
     Olvasófej hiba miatt 90.000Ft körül várható az adatmentés díja, de az árajánlat adáshoz szükség lenne egy bevizsgálásra. A részletek miatt kérlek keress telefonon.
     Tamás (0630/828-2689)

     Válasz
 103. Maczák Vivien

  Üdvözlöm!

  Az M3 portable 1TB merevlemezemre éppen töltöttem le egy sorozatot és közben néztem róla egy filmet. Aztán hirtelen leállt a film és megállt a letöltés. A letöltő azt írta, hogy nem találja a célmappát. 3 gépen próbáltam aztán megnyitni de egyik sem hagyta. Felismeri mind, azt írja a gép amikor csatlakoztatom a merevlemezt újra, hogy probléma adódott ezzel a meghajtóval, probléma lehet néhány fájlal ezen az eszközön. Hiába kattintok a javításra, nem tudja elvégezni sosem. Sajnos nem tudok belépni a meghajtóba. Képek és rengeteg film, sorozat van rajta. Kb 600-700 GB a foglalt méret. Lehetséges lementeni róla mindent? És milyen árra számíthatok ha menthetőek?

  Ha javítható hogyan juttathatom el Önhöz, hol találom meg?

  Köszönettel előre
  Maczák Vivien

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Vivien!

   A elmondottak alapján lehet logikai hiba ez esetben 40-50.000Ft közötti adatmentés díjjal kell számolni. De lehet fizikai hiba is, ez esetben 50.000Ft-tól várható az adatmentés díja.
   Küldheti futárral és személyesen is elhozhatja. A részletek miatt kérem keressen telefonon. 0630/828-2689
   Varga Tamás

   Válasz
 104. Zoltán

  Kedves Tamás!

  Kingston ssd-vel (SUV400S37/120G) kapcsolatban kérnék segítséget. A kora ~5-6 év körüli, Windows 10 pro van rá telepítve.

  – Bekapcsoláskor nem tölti be a rendszert
  – A telepítő lemez nem tud vele mit kezdeni, de a BIOS felismeri.
  – Másodlagos lemezként berakva, már a másik rendszer sem indul miatta
  – Külső usb adapterrel ad életjelet, bár hosszú idő után.

  Megjeleníti a rajta lévő 3 partíciót (rendszer számára fenntartott, C meghajtó és D meghajtó) A rendszer számára fenntartott és D partíción látja hogy van adat, de nem lehet belépni, a C-nél még ennyit sem csinál.

  – Kingston manager, MiniTool data recovery, EaseUS nem csinál semmit.

  Vezérlő chip hiba lehet, vagy teljesen megadta magát?

  Igazság szerint A C meghajtó/asztaláról lenne szükségem kb 5-6 Gb adatra, amik fontosak. Sajnos pár hónapja voltak mentve utoljára.

  Válaszát előre is köszönöm!

  Zoltán

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zoltán!

   Az elmondottak alapján hibás szektor, vezérlő chip, vagy firmware hiba lehet. Be kéne vizsgálni az SSD -t hogy pontosan meglehessen állapítani. Meg vannak hozzá az eszközeim, ezért jó eséllyel tudok segteni az adatmentésében. A részletek miatt kérem keressen telefonon.
   Tamás 0630/828-2689

   Válasz
 105. Kauzál Péter

  ST380011A Barracuda 80 GB HDD panelje elkezdett füstölni.
  Nem is pörgött fel, rögtön lehúztam a tápot.
  Tudja javítani esetleg és mennyi lenne?
  Nem kell házhoz jönni, elviszem szívesen.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Péter!

   Javítani gazdaságilag nem éri meg ezt, ha nincsenek rajta fontos adatok akkor venni kell egy újat.
   Ha adatmentésre lenne szükség kkor elektronikai hiba esetén 65-75.000FT adatmentési díjjal kell számolni. Tételezzük fel, hogy az olvasófej nem hibásodott meg.
   De mindenek előtt egy bevizsgálásra lenne eszükség. Egyeztett időpontban akár a mai napon is tudom fogadni.

   Tamás
   0630/828-2689

   Válasz
 106. Zoltán

  Kedves Tamás,

  Két külsô merevlemezem sérült meg, kérdezném, hogy tudna-e az adatok visszaszerzésében segíteni és hogy mennyibe kerülne.

  Az egyik egy 1TB-os Asus külsô HDD, ha laptopra dugom pörgeti a lemezt, villog egy narancssárga led, viszont nem zöldül ki ahogy kellene, hamem marad narancssárgán és a Win az írja, hogy nem található a lemez. Próbáltam Mac-en is, ugyanaz a helyzet. El tudom képzelni, hogy nem lett rendesen lecsatlakoztatva laptopról, hanem csak egyszerûen kihúztam/ták.

  A másik egy 500GB-os Samsung, áramot kap és valami zaj is hallatszik belôle. Semmilyen operacios rendszer mem látja.

  Válaszát elôre is köszönöm
  Zoltán

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zoltán!

   Mindkettő esetében tudok segíteni. Logikai hiba esetén 10-50ezerFt között, még fizikai hiba esetén általában 50ezerFt-tól várható az adatmentés díja.
   Az árajánlat adáshoz szükség lenne az eszköz bevizsgálására. A részletekről szívesen adok tájékoztatást telefonon. 0630/828-2689
   Tamás

   Válasz
 107. Péter

  Kedves Tamás,

  Van egy 2Tb Samsung merevlemezem. Gépcsere történt arra win10 lett telepítve (az előző gépen is ez volt),
  utólag rákötve nem ismeri fel a gép, BIOS-ban látja. Előtte hibátlanul működött. Fontos adatok lennének rajta. Mi lehet a probléma?
  Előre is köszönöm.
  Üdvözlettel:
  N.Péter

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Péter!

   Az elmondottak alapján lehet logikai de akár fizikai hiba is, meg kéne nézni.
   Bevizsgálásra időpontot 0630/828-2689 számon tudunk egyeztetni.

   Tamás

   Válasz
 108. Pakai Ádám

  Kedves Tamás!

  2 TB-s Western Digital külső winchesterem használat közben leesett, a kapcsolat a számítógéppel rögtön megszakadt, berregő hang keletkezett. Szoftveres ellenőrzés sajnos nem segített visszaállítani a rajta lévő adatokat. Linux alapú számítógép is próbáltam beolvasni a HDD-t, de sajnos sikertelenül. Valószínűleg az olvasófej akadhatott be.
  Érdeklődnék, hogy mennyibe kerülni nagyjából az adatok visszaállítása és sikertelen kísérlet esetén mekkora költséggel kell számolni?
  Köszönöm válaszát előre is és további szép estét!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Ádám

   Köszönöm megkeresését! Ahhoz hogy ezt meg tudjam állapítani el kéne hozni egy bevizsgálásra az eszközt. A rendellenes hang valóban mechanikai hibára utal. Fejhiba esetén általában 100.000Ft körüli összeggel kell számolni, pontos árajánlatot bevizsgálást követően tudok adni az adatmentésre.

   Válasz
 109. Nógrádi Tibor

  Kedves Tamás!

  A napokban egy Maxell 8Gb-os pendriveról véletlenűl letörőltem egy .docx fájlt. Nem tudom, hogy ezt az egy fájlt vissza lehet állítani vagy sem.

  Köszönöm a segítséget előre is!
  Üdvözlettel:
  Nógrádi Tibor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Tibor!

   Köszönöm megkeresését! Ahhoz hogy ezt meg tudjam állapítani el kéne hozni egy bevizsgálásra az eszközt. Viszont addíg sem szabad használni mert végleg elveszhetnek az adatok. Időpont miatt kérem keressen telefonon a 0630/828-2689 számon.

   Válasz
 110. Teknős László

  Tisztelt Tibor!

  Érdeklődni szeretnék, hogy egy Samsung SP1644N merevlemez két meghajtóra van osztva (e és f) de sajnos ebből egyet nem tud olvasni a számítógépem CVC hiba kódot ír ki. Sajnos nagyon sok adat volt rajta amire szükségem volna. Van-e Ön szerint bármiféle megoldás?

  Válaszát előre is köszönöm!

  Tisztelettel,
  Teknős László

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves László!

   Igen jó eséllyel meg tudom oldani. Bevizsgálást követően tudok árajánlatot adni az adatmentésére.

   Tamás
   0630/828-2689

   Válasz
 111. Zsombor

  Üdv!

  Lassan 5 éves külső HDD-m mondta fel a szolgálatot, 1 TB adattal.
  Összesen 2 db mappára lenne szükségem, és sehogy nem tudtam egyedül megoldani.
  A Windows felismeri ha be van dugva, de semmit nem mutat, megnyitni nem lehet. Linux Mint-el is próbálkoztam hátha azon, de nem tudja megnyitni. A Windows crash-el ha bedugom (explorer lefagy, stb.), gondolom a sok hibás szektor miatt.
  Esetleg lehetne-e valamit kezdeni vele?

  Előre is köszönöm,
  Zsombor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zsombor!

   Köszönöm megkeresését, az elmondottak alapján enyhe-közepes hibára merek következtetni, amennyiben laboros megbontás nem szükséges esetben 40-75ezerFt között várható az adatmentést díja. Javaslom a merevlemezt ne használják amennyiben fontosak az adatok ne kísérletezzenek vele házilag.
   Az árajánlat adáshoz szükség lenne az eszköz bevizsgálására. A részletek és időpont egyeztetés céljából kérem keressen a 0630/828-2689 számon.

   Varga Tamás

   Válasz
 112. Bereczki György

  Üdvözlet!
  Egy WD 8TB MY CLOUD HOME hálózati winchester egyik pillanatról a másikra nem olvasható a hálózaton. A hálózat látja, de kapcsolódni nem tud. Kipróbáltam egy másik hasonló winchestert, az gond nélkül kapcsolódott.
  A kérdésem az, hogy javítható-e a winchester?
  Tisztelettel
  Bereczki György

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Tisztelt Bereczki György!

   Köszönöm megkeresését! Meg kéne vizsgálni az eszközt hogy megtudjam mondani lehet -e vagy érdemes-e javítani. Ha nem is javítható, az esetek töbségében még menthetők róla az adatok. Átvenni egyeztett időpontban tudom az eszközt. A részletek és időpont miatt kérem keressen a 0630/828-2689 számon. Tusztelttel: Varga Tamás

   Válasz
 113. Klau

  Üdvözlöm!

  Pár nappal ezelőtt a külső hdd-t mikor szerettem volna eltenni, kicsit az asztalnak koccantottam (kb 5-10 centiről, nem esett teljesen le, csak kicsúszott a kezemből. Az USB kábel akkor tönkrement mivel kihúzott egy darabkát a gép portjából, és a laptopot szervízbe küldtem egyéb okok miatt is. Vettem egy új kábelt hozzá, ami 2 méteres, de semmit nem csinál, ha bedugom, ha a fülemhez teszem halk dobogást hallok, de nem villog kéken a fény és nem érzem hogy dolgozik, semmi nem érezhető, ahogy a kezem ráteszem. Illetve nem mozog benne semmi sem kihúzott állapotban. Jelenleg nem tudom eldönteni, hogy a HDD halott, vagy túlélte az ütődést, és a kábel túl hosszú, hogy áramot adjon neki és felpörögjön? Ez egy pici hdd, laptopba való, külsőként használom. Lehet, hogy egy új tok és egy kábel megoldja a bajt, vagy sajnos más lesz? Nagyon fontos dolgok is vannak rajta, de nagyon sok, kb 500GB. Ennyi a kapacitása is. Fotózom, illetve sok más képanyag van grafikákhoz, zene, filmek, stb, és további fontos adatok is amelyek nem pótolhatóak. Mivel szinte egyhíján teli is van így több 10 ezernyi fájl van benne. És mivel most mentettem ki egy helyre mindent, így persze azon van minden.

  Előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Klau!

   A koccantás miatt könnyen lehet, hogy az olvasófej nem megfelelő pozicióba rögzült, ha így van akkor nem annyira tanácsos indítgatni és várni sem mert ha a felületen álltak meg a fejek akkor minél többet áll annál nehezebb lesz a hibát kijavítani és adatvesztés nélkül lementeni az adatokat. De persze lehet elektronikai vagy tápellátás gond is, ami enyhébb probléma. Minden esetre a 2 méteres kábelt én nem erőltetném, inkább rövidebbet választanék, gyári kábel hossza 15-30 cm általában.
   Ha van rá lehetőség ki lehet próbálni rövidebb kábellal, de ha az “oda koccantástól” mechanikai problémája van akkor nem fog segíteni. Ha fontosak az adatok akkor javaslom mielőbb el kéne hozni egy bevizsgálásra. Szükség esetén laborban, pormentes környezetben megbontjuk az eszközt, mert ha az olvasófej rátapadt a lemeztányér felületére (ami elég gyakori egy enyhébb ütés esetén), nem mindegy mennyi ideje történt a dolog.

   A részletek és időpont miatt állok rendelkezésre telefonon. 0630/828-2689
   Varga Tamás

   Válasz
 114. Kovács András

  Tisztelt Varga Tamás!

  Külső WD Elements 2621 2 terás winchesterem leesett, de dobozban volt, így semmi külsérelmi nyom, még egy karcolás sincs rajta. A gép felismeri azt írja ki működik, de megnyitni már nem tudja. Nem vagyok számítástechnikus, sem informatikus, így értelemszerűen nem is csináltam vele semmit, inkább gyorsan segítség után néztem. Fontos lenne, hogy a rajta lévő adatokat valahogyan menteni lehessen, maga az eszköz nem érdekel, garancia nincsen rajta már. Nagyon köszönöm előre a segítségér, akár már holnap, vagy értelemszerűen hétfő el tudom vinni személyesen az eszközt.

  Előre is köszönöm a válaszát, és segítségét

  Üdvözlettel: Kovács András

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Tisztelt Kovács András!
   Szívesen segítek a meghibásodott merevlemez adatmentésében. Időpont miatt kérem keressen a 0630/828-2689 számon. Ma vagy akár holnap is át tudom venni.
   Üdvözlettel: Varga Tamás

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .