K&H e-bank bejelentkezés probléma

A K&H e-bank oldala sok fejfájást okozott az utóbbi időben. A bank honlapján az e-bank belépés résznél már jó ideje olyan üzenettel találkozhatunk miszerint a Mozilla Firefox 52 és 53-as verziójára történő frissítés után az internetbank rendszerek eléréséhez nem használható a chipkártyás azonosítás. A hiba elhárításáig próbáljunk belépni más módon (mobil token vagy SMS), vagy más típusú böngészővel.

K&H ebank bejelentkezese-bank belépés

Mivel Én és több ügyfelem is K&H banknál vagyunk így kénytelen voltam utána nézni a dolognak, mert az egyik legjobban bevált azonosítás a chipkártyát belépés ami nem akar működni Firefox frissítés után. A K&H oldalán ugyan találunk segítségét a chipkártya telepítésére de ugye az újabb Firefoxal az nem működik. Vagy még is? Igen, találtunk rá egy megoldást amivel működni fog a chip kártyás azonosítás. Ezt most meg is osztom.

K&H e-bank belépés Mozilla Firefox 52 és 53 verziókkal

Élőszőr is kövessük a K&H által leírt telepítési útmutatót és navigáljunk el az alábbi oldalra K&H telepítési útmutató oldalára.
Itt válasszuk ki a használt operációs rendszert, böngésző és böngésző verziószámunkat.

e-bank telepítés

Ezt követően kövessük és csináljuk végig a telepítési útmutató szerint az 1-3 lépéseket és próbáljuk meg az e-bank Mozilla Firefox bővítmény telepítését. Ha szerencsénk van sikerül de a legújabb Firefox (52 és 53) verzió esetén nem települ a szükséges kiegészítő, mert “A Firefox megakadályozta, hogy az oldal ellenőrizetlen kiegészítőt telepítsen.” Kép a jelenségről:

e-bank aláíratlan kiegészítő
A probléma az e-bank Mozilla Firefox bővítményével lesz, mivel nem tartalmaz aláírást így nem fogjuk tudni telepíteni. De a jó hír az hogy találtunk rá megoldást!

E-bank kiegészítő telepítése a Mozilla Firefox 52-53 ESR verzióra

 1. Töröljük le a Mozilla Firefox böngészőt a Vezérlőpult / Programok telepítése és törlés résznél
 2. Töltsük le a Mozilla Firefox ESR  (Extended Support Release) verzóját a hivatalos oldalról
 3. Telepítsük fel a letöltött Firefox ESR verziót
 4. Indítsuk el, majd jön a trükk! Nyissuk meg a Firefoxban a beállításszerkesztőt, ehhez írjuk be az about:config parancsot a böngésző címsorába.
 5. Ezt követően állítsuk át az “xpinstall.signatures.required” értékét  “False” -ra.
 6. Indítsuk újra a böngészőt, majd telepítsük a plugint.
 7. e-bank kiegészítö telepítéseEzt követően ismét indítsuk a Firefoxot és ha mindent jól csináltunk akkor működni fog az e-bank belépésünk.

Remélem tudtam segíteni a megoldásban, ha további segítségre lenne szüksége tegye fel kérdését az oldalon vagy hívjon telefonon. A pc doktor akár otthonába megy és segít a megoldásban!

7 thoughts on “K&H e-bank bejelentkezés probléma

 1. eszpi

  Sajnos ez nem segít. Próbálgathatod, de ez nem megoldás. Firefox 52 (akár ESR) alól NEM fog működni!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Én jelenleg Firefox 52.2.1 (ESR) 64bites verziót használok és működik. Próbáld meg újra telepíteni és előlről kezdeni a fentebb leírtak szerint.

   Válasz
 2. vinoral-Family kft

  Sziasztok nekem Windows Xp van telepítve és nem tudok chip kártyával belépni. Az operációs rendszer kiválasztásánál nincsen xp , akkor mit jelöljek ki?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Xp esetén nem teszteltük a chip kártyás bejelentkezést, ez esetben javasolnám az SMS vagy mobil token azonosítás használatát. Ezek operációs rendszertől függetlenül müködnek.

   Válasz
 3. Tadamx

  Üdv,
  Végrehajtottam a KH oldalán leírtakat, de nem oldotta meg a gondot.
  Ami megoldja nálam:
  -Ha rákattintok a chip kártyás belépésre, és kiírta a honlap a szöveget, hogy telepítsem blabla… ott a jobb felső sarokban lévő HU ikonra ha kattintok akkor hirtelen elkezdi felismerni a kártyát és kéri a kódomat. Beírás után már be is jutok.
  Egy próbát megér!

  Válasz
 4. Szombathelyi Tamás

  XP újratelepítés után sehogy se sikerült összehoznom a kártyás bejelentkezést. Hiába telepítettem mindent 10x, újraindítás minden lépés után, nem megy, azt írja ki hogy “telepített bővítmény és működő ebank2 program szükséges. De hát telepítve van az a R*HADT bővítmény és a program is! Ugyanezt csinálja Chrome alól is!

  A vicc, hogy ugyanazon a gépemen a korábbi XP telepítés alól minden működik, pedig még a böngésző verzió is egyforma. DE: az NMEbank2.exe is elindul a böngészővel, a problémás rendszer alól nem. Ha megpróbálom kézzel elindítani, hibaüzenetet kapok.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Tamás,

   Sajnos XP-vel még nem próbáltam a kártyás bejelentkezést, de amennyiben gondolod távsegítség formájában megnézhetem a problémát.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .