Upc connect box teszt és port nyitás

Nem szokásom de most csinálok egy kis ingyen reklámot a UPC magyarországnak.
Eljött az idő hogy egy kicsit meg teszteljem és meghajtsam a UPC újonnan bekötött connect box routerét. Nem rég felhívott a UPC ügyfélszolgálata, hogy 2 éves hűségem lejárt és, hogy lenne számomra egy kedvezőbb ajánlatunk ha újabb 2 évre hűséget vállalok. Az ajánlat része volt, hogy a korábban használt Ubee EVW3226 routert lecserélik a sokkal korszerűbb UPC Connect Box routerra. Korábban ezért plusz pénzt kért a cég, de most az 500 mbites csomag mellé ingyen adták. Na de elég volt a rizsából, következzenek a lényegesebb dolgok.

Az új eszköznek számos előnye van a régi routerhez képest. Például a 2,4ghz és 5ghz WIFI egyszerre használható, nagyobb hatótávolság, letisztultabb kezelő felület, megjelent az AC szabvány is! Ami hiányzik és nagy szív fájdalmam az a ddns beállítása, ha valaki szeretné elérni távolról a számítógépét akkor nem árt ha van egy ilyen funkció a routerben. Ez a probléma valamilyen alternítív megoldással egyébként áthidalható. Valamint a régebbi routerhez képest eltünt a VPN és QOS funkció is a upc connect box felületéről, ez mondjuk engem annyira nem érint. Lehet tudná ezeket a funkciókat, csak rejtve vannak? Lehet, nem tudni. Egyébként így néz ki az eszköz.

upc connect box kép

UPC Connect box sebesség teszt

A csomagban előfizetett sávszélesség letöltés 500Mbit/s  és feltöltés 22Mbit/s, ebből ami garantált egyébként 100mbit/s le és 5.5mbit/s feltöltés irányba.
Első tesztem kábelen történt, egész jó 411 mbit letöltési sebességet értem el 23mbit feltöltés mellett. Ugyan nem éri el a maximum sávszélességet de a garantáltat bőven túl teljesítette, és ne felejtsük el hogy a teljes sebesség kihasználásához mindkét irányból szükség van annak biztosításához. Majd ezt követte a UPC connect box Wifi sebesség tesztje, több alkalommal is leteszteltem az elmúlt időben, hogy megnézzem mit tud az eszköz. A legjobb letöltési sebesség amit sikerült elérnem 369Mbit/s volt, köszönhető az 5GHZ / AC szabványnak.

upc connect box sebesség teszt

upc connect box speed test upc connect box sebesség teszt 2

UPC Connect Box port nyitás

A router admin felületére be lépve lehetőségünk van a port nyitásra, erre akkor lehet szükségünk ha valamilyen távolról elérhető szolgáltatást szeretnénk üzemeltetni. Például: ip kamera, játék szerver, távoli asztal, ftp, stb. A port nyitáshoz tudatában kell lennünk a gépünk ip címével és a kinyitni kívánt port számával, ip címből a helyi eszközön nem árt beállítani hogy fix legyen, és ezt követően kíséreljük meg a routeren a beállítását.

Port nyitása röviden

 • Jelentkezzünk be routerünk admin felületére. Ez általában a 192.168.0.1 címen érhető el (a bejelentkezéshez szükséges jelszó a router alján a “settings password” résznél található)
 • ha sikeresen beléptünk akkor nagiváljunk a Haladó beállítások, Biztonság fülre, keressük meg a port forwarding részt majd kattintsunk az Új szabály létrehozása gombra.
 • Itt értelemszerűen töltsük ki a táblázatot, a Helyi IP a kinyitni kívánt számítógép vagy kamera ipv4 címe. Az ip cím a cmd.exe megnyitásával és ipconfig beírásával lekérdezhető.
 • Ha ez megvan  mentsük a beállításokat és készen is vagyunk a port nyitással!

Vizuális típusoknak készítettem egy videót a upc connect box port nyitásáról
https://youtu.be/ITvTN10KFLQ

 

+1 TIPP  fix IP cím beállítása

Alapvetően az eszközök dinamamikus ip címet használnak az otthoni hálózatoknál, de ha portot nyitunk akkor annak az eszköznek fix ip címet kell a helyi hálózaton állítani. Ezt leg egyszerűbben a upc connect box admin felületén állíthatjuk be az adott eszközhöz.

 • nyissuk meg a router admin felületét, majd jelentkezzünk be a fent leírt módon
 • navigáljunk a Haladó beállítások / DHCP fülre
 • majd a Lefoglalt IP címek alatt, csatlakoztatott eszközöknél válasszuk ki a megfelelőt és szabály létrehozása gombot nyomjuk meg majd, módosítások alkalmazása.
 • Készen is vagyunk! 🙂

Körülbelül 2 hete van meg az eszköz, stabilan működik, újra indítani még egyszer sem kellett, óriási sebesség és hatótáv növekedés az elődjéhez képest. Aki tehet kérje meg az ügyfélszolgálatot hogy cseréljék ki neki régebbi eszközét az új connect boxra, nem fogja megbánni!

Ha nem elérhető a port nyitás

 • lépjünk be az www.upc.hu weboldalán a MyUpc fiókunkba
 • Navigáljunk a My UPC / Kábelinternet oldal / Protokoll beállítások menüpontba
 • állítsuk át IPv6 -ról IPv4 -re a beállítás.
 • ezután a router újraindul és előrhető lesz a port nyitás és a modem üzemmód is

Remélem hasznos volt és segíteni tudtam ezzel a blog bejegyzéssel. Ha a jövőben is szeretnétek hasonlót akkor kérlek lájkoljatok facebookon és youtube-n!

 

 

33 thoughts on “Upc connect box teszt és port nyitás

 1. lobela

  Hali!

  Olyan problémám van, hogy amikor belépek a router beállításokhoz, akkor ott a Biztonság menüponton belül nekem nincs ott a port forwarding, port triggering és dmz menüpont. Ez mitől van, illetve hogy tudnám előhozni őket?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, milyen menüpontokat látsz? Ha csatolsz egy képet úgy talán könnyebben tudnék segíteni.

   Válasz
    1. Tata

     IPv6-os címet kaptál a UPC-től. Csak IPv4-el megy a többi menüpont. Szólj be az ÜFSZ-re, hogy neked 4-es cím kell…

     Válasz
  1. Tamás Szerző

   DDNS-hez van kliens programi ami bármilyen windows-os gépre is telepíthető, ami automatikusan frissiteni fogja az ip címet a dddns-be ha az változik. Egyébként UPC esetében elér ritkán változik.

   Válasz
 2. Gábor

  Szia! Az a problémám, hogy van egy Synology DS216+II NAS csatlakoztatva a UPC Connect Boxhoz. A NAS bekapcsolása hálózaton belül (WOL) tökéletesen működik, de hálózaton kívülről az interneten keresztűl a telefonomról nem tudom bekapcsolni a NAS-t. Az eredeti Synology mobil alkalmazást (DS Finder) használom a “Magic Package” elküldésére. Előre is köszönöm a válaszodat.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor,

   NAS esetén valószínű, hogy több portot is nyitni kell ha el szeretnénk kívülről azt érni. Meg kell nézni a nas kézikönyvében hogy mely portokra van szükség.

   Válasz
 3. Pé Pé

  Szia. Mióta a connect boxot használom nem tudom használni a utorrentet.
  Ehhez kérnék kis segítséget. a utorrent folyamatosan pereeket keres, de letöltés nem indul.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, a routeren ki kell nyitnod az utorrent beállításaiban meg adott portot és mennie kell, de ha nem sikerül vedd fel velünk telefonon a kapcsolatot és segítünk megoldani.

   Válasz
 4. Zoli

  Szia. Nekem ma hozták a boxot. Sajnos win 7 es gépem vezetékkel nem érzékeli. Egy fél napja kűzdök vele már 5 kábellel próbáltam nem tudom beállitani. A wifis telómon jól működik. Xp s gépemen sikerült beállitani. Mi lehet a hiba.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, arra tudok gondolni, hogy a win 7 -es gépen nincs telepítve a hálózati kártya drivere vagy nem DHCP-re van beállítva az ip felvétel, esetleg rossz a hálókártya.

   Válasz
 5. Adamooo

  Szia,
  Nekem sincs olyan fül g port forwarding. Ez azt jelenti h nem tudok portot nyitni se most se a jövőben? 🙁

  Válasz
 6. Balázs

  Szia! Nekünk sincs ilyen menüpontunk az admin felületen. Ahogy látom a youtube videód alatt is többek ezzel a problémával fordultak feléd. Kaphatunk választ? Sokat segítenél vele 😉

  Válasz
 7. Balázs :D

  Sziasztok, nekem az a problémám van, hogy a beállytásoknál nem lehet rányomni az új szabály létrehozására! Szürke a gomb és nem lehet rányomni!

  Válasz
 8. SZürös Csaba

  Szia!
  Hiába csináltam meg a beállítást, ha nem csatlakozom wifin a hálózatomra, akkor nem érem el a kamerarendszert mondjuk tableten keresztül.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, feltehetően valami rosszul lett akkor beállítva, vagy rossz címre csatlakozol kívülről. Ugye WIFI -n csatlakoztatva belső hálózati ip címmel kell csatlakozni pl.: 192.168.0.x, még külső hálózatból külső ip címre kell vagy host névre csatlakozni.

   Válasz
 9. Tuba Gergő

  Szia.
  Nekem is ugyan ez a problémám hogy nincs Port Forwandigom és ugyan ugy IPv6-om van ha beszélek ezekkel a gyagyásokkal akkor meg fog jelenni vagy mi lesz a tehendőm?
  Eddig nem siekrült elérnem őket telefonon.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, meg kell kérni a szolgáltatót, hogy állítsák át publikus ipv4-re a szolgáltatást, ez megoldhatja a problémát.

   Válasz
 10. Asztalos Gábor

  Sziasztok!

  Régi upc-s routerem van (típust nem tudok, de nincs antennája). Időközben elköltöztünk, és a mostani lakás panel. A hálóban már nincs streamelésre, és youtube-ra elegendő jelerősség. Kérdésem lenne, hogy a UPC connect box lefedettsége segítene a problémámon?

  köszi, Gábor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor,
   Minimálisan segíthet a jelerősségen egy korszerűbb router, de ha nagy a lakás alapterülete akkor szükség lehet 1 vagy több jel erősítő is akár.

   Válasz
 11. Gábor

  Szia!
  A problémám hogy a UPC connectbox nem látja a Wifi IP kamerát. UTP kábellel összekötve minden OK, a kamera beállítások jók (próbáltam másik routerrel ismerősnél). Mi lehet az oka hogy nincs kapcsolat?
  Köszönöm, Gábor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia! Biztos, hogy wifin is csatlakozik a hálózathoz az ip kamera? Ha igen látnia kéne. Amennyiben további segítségre lenne szüksége megoldhatjuk a dolgot távsegítséggel vagy személyesen is.

   Válasz
 12. Sándor

  Szia!
  UPC netem van EVW3226 “dobozzal” valamint ipv6 cimmel. Van mögötte egy TP-link router. ddnsregisztráció, megvan, routerúgy gondolom felkonfiguráltam, de ott hiába a port forward…A kérdésem az lenne, ilyen esetben hogy lehet megoldani egy NAS külső elérését?
  S.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, meglehet oldani, méghozzá úgy, hogy azonos ip cím tartományban kéne lennie mindkét routernak persze különböző ip címeken és csak egy dhcp kiszolgáló üzemeljen a hálózatban. Vagy B megoldás, a upc-s eszközt átállítjuk modem/bridge üzemmódba.

   Válasz
 13. Földes Péter

  Szia!

  Olyan problémám lenne, hogy a laptop hiába látja a wifit és veszi is a jelet, de nincsen internetkapcsolat. A kapcsolat elvileg rendben van, nincsen semmilyen sárga felkiáltójel, minden happy elvileg.
  Kábelnél nincsen gond, simán csatlakozik, net is van, valamint a többi okoseszköz (mobil, tab, ip kamera) látja és veszi a wifi jelet, és nincsen semmi gondja a nettel.
  Van tipped, hogy mi lehet a gond?

  Köszönöm előre is!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, így távolról biztosat nem tudok mondani, de ha a routerben van internet és csak egy géppel van gond akkor az adott laptop IP beállításait nézném meg első körben, a leg egyszerübb az ha automatikusra van állítani. A továbbiakban ha nem oldódik meg a probléma úgy telefonon szívesen segítek a 0630/828-2689 számon.

   Válasz
 14. Péter

  upc.hu-n bejelentkezve
  My UPC / Kábelinternet oldal / Protokoll beállítások:
  IPv6 -> IPv4 módosítás
  Router újraindul
  ezután megjelenik a modem mode (enabled modem mode / enabled router mode)
  illetve security-n belül (biztonság) ott lesz a port forwarding, triggering, stb

  Válasz
 15. Gergely

  Szia,
  Nekem egy bajom van a port forwarding menü pontban nem lehet megnyomni az ÚJ SZABÁLY LÉTREHOZÁSA gombot mi lehet a baj?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gergely,

   Kiszállással vagy távsegítséggel tudnánk segíteni a feladat megoldásában. Időpont egyeztetés céljából kérem keressen telefonon!
   Tamás

   Válasz
 16. András

  A kamera IP cime 192.168.1.2xx A beállításoknál nem engedi az utolsó számsor előtt a 0 át megváltoztatni Ez hogyan orvosolható??

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves András,

   Kiszállással vagy távsegítséggel tudunk a probléma megoldásában segíteni. Időpont egyeztetés céljából kérem keressen telefonon.
   Tamás

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..