Windows 10 támogatása 2025. október 14 -én megszünik

A jó hír, hogy az új Windows 11 verzió már letölthető és telepíthető az erre kompatibilis gépekre.

A rossz hír az, hogy a Microsoft 2025. október 14 -én megszünteti a Windows 10 támogatását. Alig több, mint 10 éve lesz az operációs rendszer bevezetésének. A Microsoft közzétette a Windows 10 visszavonulásának dátumát az operációs rendszer frissített támogatási életciklus oldalán. A Thurrott jelentése szerint ez az első alkalom, hogy a Microsoft leírta a Windows 10 támogatásának végét.

Nem világos, hogy pontosan mikor frissítették a támogatási dokumentumot, de Thurrott arról számol be, hogy csak korábban dokumentált, „amikor bizonyos Windows 10 verziók elhagyják a támogatást”, és nem a teljes operációs rendszert. Ez egy újabb utalás lehet arra, hogy a Windows új verziója készülőben van.

A Microsoft sok utalást tett arra, hogy készen áll a Windows 11 elindítására.

A Microsoft eredetileg elkötelezte magát a Windows 10 10 éves támogatása mellett, az eredeti mainstream támogatási dátum pedig 2020. október 13 -án van. A támogatás általános megszüntetése még nem kezdődött el, mivel a Microsoft rendszeres frissítéseket vezetett be és kiterjesztette az aktív Windows 10 támogatást .

Még mindig nem tartunk a Windows 10 kiterjesztett támogatási szakaszában, ez az az időszak, amikor a Microsoft nem ad hozzá új funkciókat az operációs rendszerhez, és egyszerűen fenntartja a támogatást hibajavításokkal és biztonsági javításokkal.

A Windows 10 szokatlan kiadás volt a Microsoft számára, mivel eltávolodott attól a tipikus ütemtől, hogy néhány évente új OS -verziót ad ki. Ehelyett a Microsoft áthelyezte a Windows szolgáltatást, és évente kétszer frissítette új funkciókkal. Lehet, hogy a Microsoft a Windows 10 -et korábban a „Windows utolsó verziójának” írta le, de most már majdnem hat év telt el a megjelenése óta, és úgy tűnik, hogy a Microsoft készen áll arra, hogy valami új felé lépjen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .