Windows automatikus lejátszás (autoplay) beállítása és kikapcsolása

Windows 7 automatikus lejátszás angolul autoplay (ejtsd: autopléy) beállítása

Az automatikus lejátszás (autoplay) lehetővé teszi, hogy bármilyen adathordozó eszközről automatikusan elindítsuk annak tartalmát.  Az autoplay képes meghatározni, hogy milyen program induljon el különböző csatlakoztatott adathordozóról, legyen az pendrive, zene CD vagy DVD, fényképekkel vagy filmekkel. Például beállíthatjuk vele, hogy ha berakunk egy dvd-t rajta filmekkel és zenével akkor automatikusan indítsa el a filmek lejátszását.

A következőket tudjuk az autoplayel beállítani

 • Ki / be kapcsolni az automatikus lejátszást
 • Beállítani az automatikus lejátszást egy CD vagy DVD-hez
 • Beállítani az automatikus lejátszást egyéb média eszközhöz pl.: iPhone

Lássuk, hogyan is tudjuk módosítani az automatikus lejátszás (autoplay) beállításait.

1. Kattintsunk a Start menüre és válasszuk ki a Vezérlőpult elemet.autoplay - start menü

 

2. A vezérlőpultban keressük meg és kattintsunk az Automatikus lejátszás menüre.
Ha ez nem jelenik meg akkor felül a Megtekintés a következő szerint résznél válasszuk a Nagy ikonok opciót.

automatikus lejátszás3. Ha megnyitottuk az automatikus lejátszást akor alapból ehhez hasonló beállításokat kell látnunk a képernyőn.
autoplay alap beállítások

4. Változtassuk meg az automatikus lejátszás beállításait. Kapcsoljuk ki az autoplayt.

autoplay kikapcsolása5. Állítsuk be az autoplayt egyedi igényeink szerint.

egyedi automatikus lejátszás beállítás6. Ha végeztünk a beállítással akkor kattintsunk alul a Mentés gombra és ezzel készen is vagyunk.

Az automatikus lejátszás beállítása jó dolog azonban van amikor célszerű inkább kikapcsolni. Olyankor amikor számítógépünkbe nem megbízható forrásból származó adathordozót használunk pl.: pendrive javaslom inkább kapcsoljuk ki az autoplayt. Ennek oka, hogy vannak bizonyos vírusok amik az automatikus lejátszást kihasználva fertőzik meg számítógépünket vagy adathordozónkat.

Kérdéseket ezzel kapcsolatban nyugodtan fel lehet tenni az oldalon.

 

 

2 thoughts on “Windows automatikus lejátszás (autoplay) beállítása és kikapcsolása

 1. Gulyás János

  Üdvözlöm PC-doktor! A nevem Gulyás János és rokkantnyugdíjas vagyok. Ugyanis 2012-ben stroke-ot kaptam! Akkor és azóta is a bal karom, kezem le van bénulva. Ráadásul 2015-ben amputálni kellett a bal lábam is térd felett! Azóta egy idősek otthonában lakom egy Zemplén-megyei kis eldugott faluban. Csak kerekesszékkel tudok közlekedni! Szóval tavaly szeptemberben a nővérem vett egy Lenovo Ideapad110-15ISK- tipusú laptopot. Ezzel volna két problémám is! Az egyik az, hogy ha nézek egy DVD-filmet és közben esetleg átszeretnék lépni egy másik filmre, akkor ugye az egér jobb gombjával kattintva megadja az előre, vagy vissza opciót és erre a bal gombbal kattintva kellene, hogy megjelenjen az újabb film, de ha én ezt a műveletet vérehajtom, akkor is uganannak a filmnek az elejére/kezdésére/ jutok,amit éppen néztem! A másik problémám pedig az, hogy az autoplay helytelenül van beállítva, mivel a D-meghajtó helyett az E-meghajtó van beállítva! Megkérdezem Öntől, hogy távkapcsolaton keresztül esetleg tudna-e segíteni? Igen megköszönném! Tisztelettel és Üdvözlettel: Gulyás János

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves János,

   Természetesen távkapcsolattal meg tudjuk nézni Önnek a beállításokat. Időpont egyeztetés miatt kérem keressen telefonon.
   A távkapcsolathoz Teamviewer vagy Anydesk program előzetes telepítésére lesz szükség!
   Tamás

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .