TP-LINK N750 Wifi Router Beállítás

Mai cikkemben bemutatom az egyik népszerű TP-Link modellnek az internet csatlakozás illetve wifi beállításának módját. Ugyan a router rengeteg dolgot tud ezeken felül például FTP kiszolgáló, nyomtató szerver, sávszélesség korlátozás és usb megosztás, de ezekre most nem térnék ki. A leírás az N750 -es modellhez készült de más router esetén is hasonlóan alkalmazható. A beállítást otthonában bárki elvégezheti, minimális számítógépes ismeret azonban nem árt hozzá.

Router főbb jellemzői:

 • 4db 10/100/1000Mbps LAN port
 • 1db 10/100/1000Mbps WAN port
 • Wifi 2,4Ghz (300mbps) és 5Ghz (450mpbs)
 • 2db USB 2.0 port

A router internet kapcsolatának beállítása

 1. A router WAN portját össze kell kötni az internet szolgáltató álTL-WDR4300-2tal biztosított modemmel.
 2. A router LAN 1 portját össze kell kötni a számítógéppel, ezt követően automatikusan ip címet oszt ki a router a pc-nek.
 3. Ezen a ponton már el kell tudnunk érni a router admin felületét amit a böngészőbe címsorába írva, http://192.168.1.1 vagy http://192.168.0.1 oldalt megnyitva tehetünk meg. Ezt követően egy „Hitelesítés szükséges” ablakot kell látnunk.
router-login

Hitelesítés megadása

Ha ez megvan akkor adjuk meg az adatokat. Általában a felhasználónév és a jelszó is „admin”.
Sikeres belépést követően a következő kép kell fogadjon minket:

router-status

Router főoldal

Sikeresen beléptünk az admin felületére, most már konfigurálhatjuk a routert.
4.  Navigáljunk el a Network/Wan menüpontba.
Itt kell megadunk, hogy milyen internet kapcsolattal rendelkezünk:
5.  Wan Connection type beállítása:
Dynamic Ip – UPC és Digi esetében
PPPoE – T-online előfizetés esetén válasszuk, be kell állítanunk az internet szolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszót.

router-wan

router beállítás

6. lépés: Ezt követően a „Save” gombra kattintva mentjük a beállításokat és ha minden jól megy akkor sikeresen beállítottuk routerünket és  kapcsolódtunk az internethez is. Ezt követően javasolt a router wifi beállításait megcsinálni.

Ha segítsége van szüksége hívjon!
A pc doktor ingyen házhoz megy,
csak az elvégzett munkáért kell fizetnie.

0630/828-2689

Wifi router beállítás

 • Navigáljunk a router admin felületében a Wireless 2.4GHZ/Wireless Settings menüpontba.
 • Wireless Network Name résznél adjuk meg, hogy mi legyen a wifi hálózatunk neve (SSID)  pl.: WIFI_2.4GHZ
 • Pipáljuk be az Enable SSID Broadcast opciót, hogy a hálózat látható legyen és mentsük a beállításokat.
wifi-router-beallitas

Wifi ssid beállítás

 • Navigáljunk a router admin felületén a Wireless 2.4GHZ/Wireless Securiy menüpontban.
 • Válasszuk a WPA/WPA2 – Personal (Recommended) menüpontot.
  Version: Ez legyen Automatic (Recommended)
  Encryption (titkosítás): AES jó lesz nekünk
  PSK Password: ide írjuk wifi hálózatunknak kitalált jelszavunkat, ezzel a jelszóval tudunk később csatlakozni a routerre okostelefonnal vagy laptoppal.
router-wifi-beallitas

Wifi biztonsági beállítás

Ha ez megvolt mentsük a beállításokat a „save” gombal.
Mivel egyre el gyakoribbak azok az eszközök amik támogatják az 5GHz frekvenciát is ezért ugyanezeket a beállításokat végezzük el a Wireless 5Ghz menüpontban is. Hálózatunk neve legyen mondjuk „Wifi_5GHz”. Az 5Ghz előnye, hogy adott hatótávon belül kétszer akkora sebességre képes a wifi eszközünk a 2.4Ghz-hez képest.

Ezzel véget is ért a router beállítása, navigáljunk a System Tools/Reboot menüpont alá és indítsuk újra, hogy érvénybe lépjen minden beállítás. Gondoltad volna hogy a router beállítás ennyire egyszerű lenne?

Ha elakadt és segítségre van szüksége hívja a pc doktort.
A mobil számítógép szervíz díjmentesen házhoz megy, csak az elvégzett munkáért kell fizetnie. Mobil: 0630/828-2689

Ha hasznosnak gondolod a bejegyzést nyomj egy lájkot, oszd meg másokkal is!

További információ a gyártó oldalán megtalálható.

120 thoughts on “TP-LINK N750 Wifi Router Beállítás

 1. Zoli

  Hello nekem mas modemem van,beallitottam mindent es a youtube megy,de mas oldal nem,sem a facebook,sem iwiw,sem diablotorrent,semmi mas.es a youtubeon megy a video rendesen.

  Elore koszonom

  Válasz
 2. Jakab László

  Nekem TL-WR720N routerem van, ADSL modemmel. A kábelek csatlakoztatása után 651. hibakódot ír ki a gép és nem tudok csatlakozni a hálózatra. Egyébként router nélkül működik a rendszer.
  A tplink-login.net és a http://192.168.1.1 lap sem nyitható már meg.
  Mit lehet ilyenkor tenni?
  A választ előre is köszönöm.

  Válasz
  1. Hunyadi Judit

   Nekem ugyanez a routerem van és ugyanez a problémám. Hol lehet segítséget kérni?

   Válasz
  2. Renátó

   Szia!
   Az én gépem egy RT-N12+ Wireless-N300 típusú modem. Maga a modemmel nincs semmi probléma. Ugyanakkor a hozzánemértésemből kifolyólag elállítgattam az admin oldalon levő adataimat-magyarul nem tudom a felhasználónevet-és jelszót, amit az admin felület belépése előtt kér.
   Tudnál esetleg valami megoldást erre a problémára, vagy mindenképp a szolgáltatóhoz kell fordulnom?
   Válaszodat előre is köszönöm: Renátó!

   Válasz
   1. Tamás Szerző

    Szia, ez esetben a megoldás, hogy reseteljük az eszközt. Az összes beállítása és a felhasználónév, jelszó is vissza fog állni alaphelyzetben.

    Válasz
 3. Tamás Szerző

  Kedves László és Judit!

  A 651 -es hiba a PPoE kapcsolat hibájára utal. Előszőr is törölni kell a Windowsból azt a széles sávú kapcsolatot amivel a modemhez csatlakozik, ezt követően be kell állítani a routerben a WAN/PPoE résznél az internet szolgáltatótól kapott felhasználónevet és jelszavunkat. Ez persze csak akkor lehetséges ha a router kezelőfelületét elérik. A kezelő felület címe általában http://192.168.1.1 Ezt követően elvileg müködnie kell az internet szolgáltatásnak.

  Válasz
 4. Marosinéi Anita

  Szia! A segítségedet szeretném kérni.TL-WR741ND tipusú routerünk van ASDL2 modemmel a főgéphez csatlakoztatva. Minden működik vele, ezzel semmi probléma. A lányomnak van egy laptopja amit szintén tud használni a másik szobából, viszont naponta 4-szer,5-ször megszünik az internet kapcsolata és ilyenkor ki kell húzni a routerből a csatlakozót, majd rögrön visszadugni és pár perc múlva újra van a laptopon internet csatlakozás.Ez akkor is így van ,ha ugyan abban a helyiségben laptopozik, ahol a router van, tehát nem gondolnám, hogy a hatótávolsággal lenne a baj. De akkor mi lehet?
  Segítségedet előre is köszönöm: Anita

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia elképzelhető, hogy több router van ugyanazon a hatótávon belül. Első körben a router csatornáján (chanel) változtatnék, hátha itt akad össze a többi eszközzel. Ha gondolod, házhoz megyünk és személyesen segítünk a probléma megoldásában.

   Válasz
 5. Ottó

  Kedves Tamás!

  A segítségedet szeretném kérni, ha lehet a problémám a következő.
  Nemrég lecseréltem a régi routeremet egy TP-LINK WR841N típusra és a régi dolgaimat nem tudom
  visszahozni, úgymint egy NAS szerver amit csak kívülről nem érek el. Amit találtam és nem értek , hogy a router status menüpont alatt a külső ip cím az teljesen más mint amit az interneten le tudok kérdezni
  a nyilvános honlapokon. Pingelni mindkét ip-t tudom de csak ha a belső hálózaton vagyok, kívülről csak azt tudom pingelni amit az interneten le tudtam kérdezni. De a szervert nem látom. Tűzfalakat próbálkozás idejére letiltottam . Az előtte lévő airlive routerrel tökéletesen működött. Esetleg tudnál segíteni merre induljak a beállításokkal?
  Köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Ottó!

   Valószínüleg azért nem érhető el kivülről a NAS meg nincsenek beállítva a megfelelő ip/portok a routerben. Magyarul a NAS ip címét és a csatlakozni kívánt portokat ki kell nyitni a routerben, ezt követően lesz csak elérhető kívülről az eszköz.

   Válasz
   1. Berényi Tivadar

    Kedves Tamás!

    Fenti válaszát részletezné egy kicsit, hogy „a NAS ip címét és a csatlakozni kívánt portokat ki kell nyitni a routerben” azt hogyan kell megcsinálni?
    Az én új routerem tplink AC1200 (Archer C50).

    Előre is köszönöm a segítséget.

    Tivadar.

    Válasz
    1. Tamás Szerző

     Kedves Tivadar,
     Részletesebb tájékoztatást személyesen vagy telefonon szívesen adok.
     Ha a port nyitás nem sikerült vannak egyéb lehetséges megoldások is.
     Ha az könnyebb DMZ -t is be állíthat a routeren a port nyitás helyett, illetve vannak felhős megoldások is pl.: synology routerekben amikhez nem feltétlen kell router beállítás a kívülről csatlakozáshoz.
     Tamás

     Válasz
 6. Attila

  Szia! Nekem az a problémám hogy nano usbvel szeretnék wifit csinálni adsl internetböl ugy hogy a számitogépem lenne a szerver az okostelenomrol meg fognám az internetet. A program szépen teszi a dolgát de a telefonom nem látja amit létrehoztam wifi nevet. Gyanakszom hogy valamit még bekéne állitani a hálozat beállitásoknál. rendszerem:xp , net: adsl betárcsázos.

  Válasz
 7. hofeher

  Mától a T-home optikán is dinamikus ip kell mert nem engedik fel a routert dupla bejelentkezés véget.
  3x kellett őket felhívnom mire kiderült mi a baj.
  Ha tudod írd be ezt is.

  Válasz
 8. Fehér László

  Szia. TP-LINK Wifi Routerem van. Olyan problémám van, hogy frissítettem a Windows 10 -re. A laptopom UTP kábellal van csatlakoztatva a Routerra. A Windows 8-on az internetem kifogástalanul működött. Órákig lehetett Youtube-ról mérkőzéseket, vagy filmeket nézni. A windows 10-en ez úgy néz ki, hogy 15-20 percig jól működik, azt követően nem. Diagnosztika, akkor megint ugyan eddig az ideig működik, utána nem.
  A laptopom: ASUS X550L Intel core i3 4010U 1,7 Ghz
  Segítséget előre is köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Miután letelik a 15-20 perc mi történik? Lefagy a gép vagy megáll a videó? Böngészőt, vga drivert probáltad újra telepíteni?

   Válasz
 9. Szoboszlai Lászó

  Üdvözlöm!
  TL-WDR4300 routremmel olyan probléma volna, hogy rendszeresen, szinte minden reggelre leáll, nem lehet wifin keresztűl a netre csatlakozni!
  Az eszközökön látszik, hogy wifi jel van, de mégse tudnak az internetre csatlakozni.
  A router ki, majd bekapcsolása szokott segíteni, utána minden szépen üzemel……a következő reggelig.
  Mit gondol, mi lehet a probléma?
  ADSL internetem van.
  Válaszát előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves László!

   Ez esetben első körben javaslom a router firmware frissítését, ha a megfelelő beállítások mellett ez nem oldja meg akkor az eszköz cseréjét.

   Válasz
 10. Tóth József

  Kedves Tamás!
  Sikerült beállítani TP-LINK Wifi routerem. Asztali gépemen van internet a fiam telefonján is. A fiam
  kapott egy asztali PC-t /XP/ sebaj legalább neki is lesz mivel játszani.Vettem Utp kábelt csati a routerba
  de a kapott Pc-n nincs internet. Az én gépemen Win 7 van, ha ez számít. Itt meg álltam, pedig azt hittem
  egyszerű.
  A segítséget előre is köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves József,
   A hálózati kártyát érzékeli a gép? Driverek rendesen fel vannak telepítve az xp-re? Nézze meg első körben ezeket.

   Válasz
 11. Dávid

  Szia! Vettem egy TP-Link TD-W8951NB 150 Mbps Wireless N ADSL2+ Modem Router . Számítógépről kapcsolódik az internetre de wifiről nem engedi a laptopot se telefon , mi lehet a baj beállítottam PVC 0-ra taktam VPI1-VCI32-re PPPoE-en van

  Válasz
 12. Palánki Szabolcs

  Valaki legyenszives segíteni abban, hogy hogy tudnám megoldani azt a problémát, hogy ugye van az az admin menü és ott van az első menüpontban, hogy valami Enable meg Disabled és rá mentem a disabled és azóta nem jön elő az admin menü. Nem tudja valaki miért nem jöhet elő? Megköszönném. 🙂

  Válasz
 13. Gábor

  EZER köszönet nagyon sokat segítettél!
  Már annyit bajlódtam a driver telepítéssel és sehogy sem jött össze de hála neked sikerült! juhÚ!
  Thanks

  Válasz
 14. peter

  Udv.

  A kerdesem: Minden muködik,de…
  Több telefon es laptop kapcsolodik a routerhez viszont mondig csak az egyik laptopot (fuggetlenul,hogy mar kapcsolodva volt) dobja le a router es utanna nem is tudok visszamenni csak,ha ujra inditom a routert.
  Ez miert van?Mit tegyek,hogy ne ez az eszköz legyen a legkevesbe priorotalt? (Pont ez a legfontosabb ami wifin csatlakozik)
  Valaszat elöre is köszönöm.

  Peter

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, az alábbiakat probálnám meg:
   1. ellenőrizni ne legyen ip cim ütközés a hálózatban
   2. router firmware frissités
   3. a ledobott kliens hálókártya driver frissítése

   Válasz
 15. Püski Imre

  Kedves Tamás!

  Tudnál-e tanácsot adni, hogyan kényszerítsem kis a TP-LINK TL-WDR4300 routerem és a notebookom között a 802.11n szerinti kapcsolatot? A számítógépben szintén „n” képes adapter van, Intel Wireless-N7260.
  Még egészen közelről is csak a „g” szerint kapcsolódnak 56 Mbit/s-on.

  Előre is köszönettel

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Imre,

   Sajnos most nincs előttem a TP-LINK TL-WDR4300 router menüje, de ha jól emléxem akkor a Wireless 2,4Ghz / Wireless settings résznél be lehet állítani hogy az „n” -es szabványt támogassa akár kizárólagosan is. Nagyobb sebességhez javaslom az 5Ghz frekvenciával próbálkozz!

   Válasz
 16. P.Zoltán

  Szia egy kérdésem volna Tplinkes router idö korlát beállítással kapcsolatba kaptam egy linket https://www.youtube.com/watch?v=A2ceHdu0Qb8az ez alapján beállítottam, minden oké is de a 80 -s port csak a http-vel kezdődő oldalakat tiltja a https-l kezdődőket nem:/ Valami megoldás van erre ?
  Előre is köszi a segítséget.

  Válasz
 17. Ádám

  Sziasztok!
  TP-link WR841-N Routert próbálom beállítani de sokadszorra sem sikerül. Lépésről lépésre végig követtem ezt a leírást is. Az Admin felületre belépve a ,,Network -> wan” opciónál az IP adress, a Subnet mask, és a Default Gateway résznél is 0.0.0.0 szerepel.
  Korábban már volt használva a router és működött is, most nem sikerül beállítani. Van jel, csatlakozni is tudok a hálózatra pl tablettel de net nincs.
  Kezdek idegösszeroppanni 😀
  Mi lehet a gond?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, esetleg probáld meg előlről kezdeni a dolgot. Én első sorban a gyári beállításokat állítanám vissza aztán kezdeném újra beállítani.

   Válasz
 18. F.Karesz

  Szia !
  Kérdésem, hogy lehet megváltoztatni a rúter / TP-link/ admin jelszót?
  Üdv, Köszi!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, a böngészővel a router admin felületére belépve a System Tools/password résznél tudod megváltoztatni az admin jelszót!

   Válasz
 19. Anett

  Helló, Érdeklődnék nekem netis rúterem van de sehogy sem tudo beállitani. A cimkén lévő kódot kéri de mikor beirom nem fogadja el. Ezt hogí lehetne megoldani?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, elképzelhető hogy valaki megváltoztatta a kódot. Ilyenkor resetelni kell az adott típusnak megfelelően, ezt követően vissza fog állni a gyári értékre a felhasználónév/jelszó is. A resetelés után újra mindent be kell majd álítani rajta!

   Válasz
 20. Gábor

  Kedves Tamás!

  A leírtak alapján be tudtam állítani a TP-LINK N750 Routerem nagyon szépen köszönöm a segítséget minden nagyon jól működik, és gyors is lett!
  Köszönöm !

  Üdv
  Gábor

  Válasz
 21. Huszárik Mihály

  Szia !

  TP-LINK N750-es routerem van. A reset-elés ellenére nem fogadja el az alap jelszót, nem tudom beállítani. Megoldás ? Előre is köszönöm a segítséget !

  Üdv : Huszárik Mihály.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, ha resetelted és valóban sikerült is akkor müködnie kell az alap jelszóval. Vagy nem az a jelszó amit beírsz vagy nem sikerült resetelni megfelelően az eszközt.

   Válasz
 22. Páncél János

  Tisztelt Tamás!

  Problémám a következő, előzőleg D-link n150 -es routerrel minden rendben volt , de a minap lecseréltem egy TP-LINK ac750 archer c20i típusúra. A problám ekkor kezdődött, a filmeket Nero MediaHome programmal osztanám meg egy Lg tv-vel. Ha wifin kapcsolódok a hálózathoz, akkor rendben látom a megosztott mappát, de ha vezetéken csatlakozom akkor a tv- n nem látható a megosztott mappa. Kérlek segíts ha tudsz, hogy beállítási hiba vagy router gond van. Az internet csatlakozás egyébként rendben van a pc-n és a tv-n is.

  üdv: János

  Válasz
 23. Páncél János

  A változás annyi, hogy most már a kapcsolat létre jön , de a film lejátszása közben kb. 15 perc után megszakad a kapcsolat a tv-vel. A tv-n a kapcsolat újra indításával újabb kb 15 percig megy majd kezdődik újra.
  Ha tudsz kérlek segíts.

  üdv János

  Válasz
 24. Páncél János

  További fejlemény, hogy wifin rendesen megy csak vezetékesen szakad meg a kapcsolat a tv-vel

  Válasz
 25. József

  Szia! Egy TP- Link WR741ND routerem van. Mostanában azt veszem észre hogy a másik szobában gyenge a jelerősség. Próbáltam firmwaret keresni hozzá de a tp-link honlapján a v1 verzióhoz nincs. Lehet jelerősséget állítani rajta vagy firmware-t kellene frissíteni? Viszont melyiket ha nincs v1? Előre is köszönöm

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, javaslom nagyobb antennát vegyél a routerbe, vagy ami még jobb egy jelerősítőt helyezz el a 2 végpont között. Az úgynevezett TP-link Wifi Extender kiválóan képes otthoni környezetben a hálózat lefedettségét növelni, ennek kb 10 ezer Ft az ára. Ha kell tudok segíteni a beállításában!

   Válasz
 26. Kovács Hajnalka

  Kedves Tamás!

  Szerinted mi lehet a probléma?
  Diginet wifi-n keresztül működik, de PC-n 651-es hibát hoz fel, pedig korábban működött a net. Az operációs rendszer Windows 7. A gép bekapcsolásakor egyből működött a net a számítógépemen (asztali PC), nem kellett csatlakozni. Pár hónap után most viszont feljön a Digi-s ablak, hogy csatlakozzak. Ha megpróbálok csatlakozni, 651-es hibát jelez. A hálózati kártya a rendszer szerint megfelelően működik. Modem nincs, a net kábelen keresztül csatlakozik a routerbe (TL-WR841N). A hálózati kapcsolatoknál a Digit hozza fel (pppoe) és egy helyi kapcsolatot. Ez utóbbinál úgy tűnik, mintha lenne net, de mégsem. IPv6 kapcsolathoz azt írja, hogy nincs hálózati kapcsolat.
  Routerbe nem tudok belépni, így nem tudom konfigurálni sem (ahogy ajánlották), bár szerintem nem ott van a bibi, mert ha a netkábelt, a routert kihagyva, közvetlenül a számítógépbe dugom, akkor már tud csatlakozni a Digi-hez, ha rányomok a csatlakozásra, de a net így sem működik.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Hajnalka,

   Sajnos a megoldáshoz pontosabb hiba diagnosztikára lenne szükség. Mindenképpen a routerbe bekéne lépni és megnézni a beállításokat illetve a kábel hiba lehetőségét sem zárnám ki, mert van hogy PC-vel müködik az internet egy adott hiba esetén de a router már kényesebb erre. Ha gondolja házhoz küldök egy kollégát aki segít az internet hiba elhárításában. Amennyiben érdekli kérem keressen telefonon a 0630/828-2689 es számon.

   Válasz
 27. jems

  Szép Napot! Van egy TP-LInk TL-WR1042ND Minden szép és jó, de a Digi IPV 6-ot nem akarja szegény. Forumokat bogarászva és ha jól értem, hiányzik beállítás opció…. Ha ez igaz, akkor melyik TP-Link Router alkaalmas Digi IPV 6 fogadásra?

  Válasz
 28. Németh Attila

  Szia. A kérdésem a következő lenne. Egy TP-LINK WR841-N routert használunk. Eddig megfelelően működött, most azt csinálja ,hogy kábeles csatlakozásoknál csak az egyik LAN csatlakozón adja ki a megfelelő sáv szélességet a többin csak a tizedét és ezt is váltogatja a LANok közt. DIGI 100pro van nálunk. 100/100MBit/s. A DIGI IPV 6 fogadását nem tudtam beállítani, pedig már frissítettem is. Ha tudsz kérlek segíts.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Attila,
   Amit én próbálnék: Reset és firmware frissités, majd a megfelelő beállítások alkalmazása, ha ez sem segít akkor egy másik routerral megkéne tesztelni. Ha gondolod tudunk segíteni ebben, akár házhoz megyünk és viszünk routert is amit szükség esetén megvásárolhatsz. Amennyiben érdekel telefonon elérhető vagyok.

   Válasz
 29. Xenophobe

  Szia! Nekem olyan gondom lenne, hogy vagy egy TP-LINK WR841N -es routrem, meg 100Mb/s os netem, de bármit csinálok nem tudok torrenten elérni csak maximum 10Mb/s-os sebességet, akár egy, akár több torrentet futtatok, mindenféleképp csak 10Mb/s körüli érték lesz a maximum. Mitől lehetséges ez?
  Előre is köszönöm a segítséget!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, ha torrent klienst használsz az általában „Megabyte”-ban jeleníti meg a sebességet és tudnillik hogy az internet szolgáltatók pedig „megabit” -ben mérik, a kettő közti átváltás okozhatja az eltérést. Ezért ha a torrent kliensben 10MB látsz akkor az a szolgáltató mértékegységében számolva 80mbit -nek felel meg, ebből következik hogy 1 megabyte = 8 megabit. Valamint érdemes azt is figyelembe venni, hogy a szolgáltatók csomagjában általában névleges sebesség szerepel, a garantált az ennél jóval alacsonyabb is lehet, nem is beszélve a torrenten lévő peerek (többi felsználó)közti kapcsolat sebességéről, de ebbe most ne menjünk bele. Egyébként a speedtest.net oldalon tudod tesztelni a sebességet, ott megabit -ben mérik. Remélem tudtam segíteni!

   Válasz
 30. Molnár Zsolt

  Kedves Tamás!

  TL-WR1043ND V1.9 routerem van. Be szeretném állítani a jelszót stb., de a laptopomra az 1-4 Lan portból bármelyiket bedugom, nem történik semmi, nincs kapcsolat. Az összes elérhetőséget (IP címest) már kipróbálta. Van e még ötleted ?

  Válaszodat előre is köszözönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Zsolt!
   Javaslom, hogy próbáld meg resetelni a routert és ezt követően ha vissza állt a gyári beállításra akkor a kézikönyv szerinti ip cimmel ami általában 192.168.0.1 vagy 192.168.1.1 be lehet lépni a router admin felületére és meglehet változtatni a kívánt jelszót.

   Válasz
 31. Lili

  Szia! 🙂
  Én a 6. lépésnél akadok el. Egyszerűen nem csatlakozik az internethez. Már mindent megprobaltam, router nelkul a modembol jovo kabelen rendesen van internet, de ha bedugom ua. a kabelt a router wan portjaba es osszekotom a routert a geppel onnantol semmi. Az ip cim alapjan bejövő felületen beallitottam mindent ahogy irtad, de mentes után csak annyit ír, hogy kapcsolodas, viszont nem történik semmi.. nem kapcsolodik.
  A router nem új, de évek óta hibátlanul működött, míg tegnap estére el nem ment a net. Rengeteg fórumot, oldalt elolvastam, megprobaltam mindent, de sikertelenül, pedig emlékeim szerint az első beuzemeleskor minden simán ment.
  Előre is köszönöm válaszod! 🙂

  Válasz
 32. Péter

  Szia!
  Az lenne a kérdésem,hogy a router portjába be van dugva még egy utp kábel ami másik vége megy a laptopba. Ugye a bejövő kábel a Wan portba van hogy az asszony tudjon wifizni. Miért van az,hogy a bejövő kábelről 100mb/s-ot mérek,míg a másik kábelről csak 6-8-at? Köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Péter,
   Érdekes mert ekkora különbségnek nem szabadna lennie.
   Mivel mérted ezt a sebességet? Valamint mekkora sávszélességet feszel papír forma szerint?

   Válasz
 33. Sándor

  Jó napot!

  A kérdésem az lenne,hogy mennyibe kerülne egy wifi router beállítása háznál?(XV.kerület)

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Sándor,
   Kiszállási díjjal együtt 8000ft-ért tudjuk vállalni a router konfigurálást.

   Válasz
 34. Róbert

  Szia

  Egy olyan kérdésem lenne Smart tv csatlakozik a routerre wi-fi hálózattal megy az internet, telefonnal is rá csatlakozom a routerre és elvileg kellene lássa a tv-t hogy rá tudjak csatlakozni smart view vagy távirányító, YouTubeval egyik se találja a tv-t mi lehet a probléma ?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, ellenőrizném az ip cím beállításokat a routeren és a klienseken is, valamint csinálnék egy szoftver frissítést minden a hálózatban lévő eszközre. Ha gondolod a probléma megoldásán tudunk akár személyesen is kiszállással segíteni. Üdv: Varga Tamás (szamitogepjavitas.com)

   Válasz
 35. Feri

  Üdv az lenne a kérdésem ha resetelem a routert mert nem írtam fel jelszavam, akkor a net menni fog vagy kell még valami jelszó Digi modemem van.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, a digihez általában PPOE csatlakozási módot kell választani, vagyis szükség lesz a szolgáltatótól kapott felhasználónév/jelszó beállításokra a resetelés után.

   Válasz
  2. Kovacs Teréz

   Üdv.Nekem van egy MAZI videorögzitőm de sanos nem találja az internet hálózatot.köszi a választ

   Válasz
 36. Ádám

  Sziasztok!
  Szuper, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mivel pont ugyanilyen router-em van, így pontosan el tudom mondani, hogy nálam a 4. pontban hal meg az egész művelet, mivel a WAN beállításokat alatt minden üres. Először is Dynamic-ra át se engedi tenni (UPC van), ha a kapcsolat frissítésére nyomok sem – ő valamiért Static-ra akarja tenni, de oda meg nekem kellene kézzel beütnöm fogalmam sincs mit. Tegnap az egész estém ráment, modem/router vissza factory módba, előlről kezdeni mintha most tenném össze, de nem…. A WAN beállítások minden esetben teljesen üresek.
  Mit csináltam rosszul, illetve melyik eszköz krepált be a kettő közül?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, ha UPC-d van akkor ugye a UPC-s modem/routert át kell állítani előszőr bridge módba. Ezt követően a Tp-link routerben DHCP-re kell állítani a WAN -t és így mennie kell.

   Válasz
 37. Attila

  Szia!
  Nekem olyan problém lenne,hogy tavaly ősszel vásároltam egy TP-LINk-es routert,amit én konfiguráltam be problémamentesen még aznap. Eddig tökéletesen működött,azonban pár napja folyamatosan csak a laptopomat engedi meg csatlakozni,a többi telefon vagy egyéb készüléknél pedig azt írja ki „Csatlakoztatva,nincs internetkapcsolat!” A 192.168.1.1-es oldalt nem adja be,pedig a legtöbb leírás rögtön ezzel kezdődik,hogy az admin menün változtassak,de sajnos még azt sem jeleníti meg. Esetleg valami ötlet? Ha pontosabb leírás kell a routerről vagy a boxról,akkor leírom!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, javaslom reseteld a routert majd újra állítsd be, mostanában a legtöbb tp-link a 192.168.0.1 címen érhető el. Lehet hogy rossz címet írsz be azért nem éred el.

   Válasz
   1. Éva

    Kedves Tamás!

    Digi-s netet használunk és TPLinkW841N típusú routert. Eddig minden normálisan működött, de három napja szenvedünk, mert a wifi-s net egyszerűen nem akar működni. A kábellel való internetezés tökéletesen működik. A routeren minden kijelző világít, aminek világítania kell. Már reseteltük a routert, de semmi. Ha újra beállítjuk (az itt megadott segítség alapján is), WAN Connection Type: Dynamic IP, viszont minden érték 0-t jelez. A szolgáltatótól nem kapunk segítséget, szerintük minden tökéletesen működik, ami a kábeles internetcsatlakozásra igaz is.
    Tudna ebben segíteni? Segítségét előre is köszönöm!

    Válasz
    1. Tamás Szerző

     Kedves Éva,

     Digi esetében bejelentkezés köteles a csatlakozás, vagyis a WAN beállításnál a PPoE részt kell kiválasztani és ott megadni az adatokat. Így müködni kell.
     Tamás

     Válasz
 38. Iglai Robi

  Szia Tamás!

  Mai napon beüzemeltem a Tp-link 941nd router helyett 1043nd routert.
  A sávszélesség fele jön át az új eszközön az is elég hullámozva! Ez a letöltésre igaz a feltöltés sebessége tökéletes. Természetesen minden egyéb le/feltöltés kikapcsolva! Mit kell még állítanom a quick setup-on kívül. Vagy vigyem vissza?

  A segítséget előre is köszönöm!

  Válasz
     1. Iglai Robi

      60/5-ös internet amiből a feltöltés tökéletesen 5 mega a letöltés viszont 8 és 45 között ugrál. Többnyire persze a nyolc körül.

 39. Tamás Szerző

  Kedves Attila,

  Az eszközt gazdaságilag nem éri meg javítani, olcsóbb venni egy újat mint a hibásat feléleszteni. Ha fontos adatok vannak rajta akkor az más tészta, ez esetben megéri vele foglalkozni. A vezérlő panel cseréje nem elég hogy életre keltsük a merevlemezt és sikeresen adatot mentsünk róla, ennél azért bonyolultabb a művelet. Igény esetén az adatmentésében tudunk segíteni. További információért kérem keressen telefonon.

  Válasz
 40. Peti

  Kedves Tamás! A minap vásároltam egy TP link WR940N típusú routert, a gondom az vele hogy wifi-n, keresztül csak a 802.11g szabvány jön át. Egyébként lanon is max 10Mbps a sebesség. A Wan porton a sebesség asztali gépen mérve megvan a valós 50/10. A beállításban b/g/n -re van állítva, ezen kívül csak b/g állítási lehetőség van. Hogyan lehetne n szabványúra beállítani?
  Köszönöm előre is! Peti

  Válasz
 41. Peti

  Közben reseteltem a wifit, most már 802.11n szabványúként látja a vevő ami egyébként Tp-link wn721n típusú, de a sebesség továbbra is csak 10/10Mbps.
  Próbáltam más csatornát választani, fix 40Mhz-re állítani de tobábbra is fennál a probléma. Mi lehet vele a gond?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   próbálj esetleg firmware frissitést csinálni az eszközön, hátha az segít.

   Válasz
 42. Kersner László

  Kedves Tamás!

  Telenor Mobilnetem van. A router használható-e mobilnetről is?

  Kösz,
  László

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves László
   Ha a router rendelkezik 3g modem funkcióval akkor használható lehet a telenoros mobilnettel igen.

   Válasz
 43. P Péter

  Helló!
  A problémám: a Zyxel NSA320-as NAS-on nem megy a torrent egy Tp-Link WR940N routerrel összekötve.
  Eddig egy Tp-Link WR741N volt ,azzal minden gond nélkül ment.

  A portok elvileg nyitva vannak, ugyanúgy mint a számítógépen lévő kliensé, ami működik is.

  Ugyanez volt a gondom a UPC connect boxával, de arról azt olvastam, hogy esélytelen beállítani.

  Köszönöm, ha van valami ötlet.
  Péter

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Péter,

   Port nyitással vagy DMZ állítással müködnie kéne. Egyébként már több UPC connext BOX -on is sikeresen nyitottam portot és a mai napíg müködik is szóval azzal is megoldható!
   Ha gondolod akár házhoz is tudunk menni és segítünk a beállításában. Érdeklődni 0630/828-2689 számon lehet.
   Tamás

   Válasz
 44. lacziko David

  Nekem valamiért nem oszt IP címet, sem DNS-t és mindenhol 0.0.0.0 -át ír. Ez vajon miért lehet, és mit tehetek, hogy működjön? Előre is köszönöm válaszát!

  Válasz
 45. Balog Valentin

  Üdvözletem.
  Arra szeretnék választ kapni, hogy lehetséges-e, hogy pl. csak 4 eszköz csatlakozhasson a wifi-re.
  Vagy ha van valami ehhez hasonló megoldás azt nagyon megköszönném!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Valentin,

   A legtöbb esetben lehet állítani MAC ADDRESS szürést a routerben, így csak a megadott fizikai címü eszközök fogják tudni használni a hálózatot.

   Válasz
 46. N. Fanni

  Kedves Tamás!
  Néhány napja vettem TP-LINK routert (ez az első)
  Model: TL-WR841N
  És végig csináltam szépen mindent a fent leírtak, illetve a használati útmutatóban leírtak alapján,reboot,reset minden meg volt. A laptopom és a telefonom is csatlakozik a wi-fi-re, viszont mindig azt írja hogy nincs internet. És már többször is megpróbáltam újra elölről mindent de ugyan ez az eredménye,hogy rácsatlakozik, de nincs internet. Teljesen megőrjít ez az egész mert új a notebook is meg a router is, felhívtam a szolgáltatót is (Digi),de azt mondták ez nem az ő hatáskörük,biztos nem jól állítottambe holott mindent a leírtak alapján csináltam,százszor ellenőriztem a kábeleket,reseteltem is. Nem értem mi lehet a baj.
  A segítséget előre is köszönöm 🙂

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Fanni,

   Digi-nél PPOE felhasználónév és jelszót be kell írni a routerba, ha ez megvan akkor csatlakoznia kell az eszköznek. Ha így sem csatlakozik akkor javasolnék egy firmware frissitést rajta.

   Válasz
 47. Szabó Zoltán

  Szia. Egy olyan problémám lenne, hogy támadás érte a hálózatomat. ” támadók saját kódjaikat futtatják ezen az eszközön ” Azt tanácsolja frissítsem a firmware-t, vagy tiltsam le az eszközt.. El felejtettem a felhasználó nevem, és jelszavamat így nem tudok be lépni. Lehetséges valamilyen módon új jelszót, és felhasználó nevet generálni az oldalon keresztül, vagy újra telepíteni az eszközt? Mit lehet tenni ilyenkor?
  Előre is köszönöm a segítséget

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, ugyan nem tudom hogy milyen eszközről van szó, de általában az eszköz resetelésével visszaállítható a felhasználónév és jelszó a gyári beállításokra.

   Válasz
 48. patkolttojas

  Szia Tamás! Hasonló a problémám, mint Fanni esetében, de a kérdésem az lenne, ha a DIGI modemje már az üvegszálas, családi ház lévén ezt hozták, akkor is PPPoe lehetőséget kell választani a konfignál és beírni a felhasználónevet és jelszót? De én tök hülye vagyok ezek szerint, mert melyik jelszó kell ide és a szerződés szerinti felhasználó név, vagy az „admin” „admin” alap esetben?

  Válaszodat előre is köszönöm!

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Digi esetében általában PPOE köteles az azonosítás, de üvegszálas esetben van hogy a modem már alapból ezt elvégzi. Ha saját routert szeretnénk használni ez esetben beszélni kell a szolgáltatóval hogy állítsák „bridge” módba a modemet és ezt követően tudjuk saját routerunket csatlakoztatni a szolgáltató által megadott beállításokkal a hálózatra.

   Válasz
   1. patkolttojas

    Nagyon köszönöm a válaszod, holnap felhívom az ügyfélszolgálatot, hogy engedjék meg, hogy egy másodlagos rutert rákössek, ugyanis ahol a modem van (padlástérbe tették) onnan a wifi vétel elég korlátozott. Eredendően ez az oka a vacakolásomnak.

    Válasz
 49. Bekk Nándor

  Szia Tamás! Telekom előfizetésem van koax kábeles Sagem modem + Wifi Router
  egyben. A Wifi jel a házban több helyen akadozik, ezért vásároltem egy
  Tenda F3-t.

  A Sagem-n kikapcsoltam a Wifi-t, mert azt gondoltam, hogy az eszközök
  továbbra is véletlenszerűen rá kapcsolódnának és továbbra is akadozna
  a net.

  Ha a Tenda WAN portjába kötöttem a Sagem-ből jövő LAN kábelt, akkor
  tökéletes LAN Wifi lett mindenhol, csak ugye nem látják a Wifi-n levő
  eszközök a Sagem-n vezetékesen rákapcsolt eszközöket.

  Ha Tenda LAN portjába kötöm a Sagem-ből jövő LAN kébelt (+leállítom a
  Tenda DHCP-t), akkor meg hol tökéletesen megy a Wifi, hol meg hirtelen
  mindenki leszakad. Mintha nem kapnának IP címet.

  Sagem IP címe 192.168.0.1 + DHCP zik 192.168.0.11-től 244 címet.

  Tenda IP címe: 192.168.0.9 + DHCP disabled

  Segítségedet előre is köszönöm.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, ami azt illeti a DHCP beállításokat jól csináltad, próbáld meg a Sagem és tenda közti kábel ne a WAN hanem a Tenda valamelyik lan portjába dugni akkor müködnie kéne 🙂
   Ha ez nem oldja meg a problémát akkor sagem eszközt állítsd át modem/bridge módba és a tendánál meg kapcsold vissza a dhcp-t.

   Válasz
 50. Niki

  Üdv 🙂 Több számítógép is van otthoni hálózatban 1db wifis routerre. A számítógép, amin a router be lett állítva eladásra került = kikerült a lakásból. Kérdésem, hogy így hogy kikerült az a számítógép, amiről a router be lett állítva, így ha szeretném módosítani a router beállításait, akkor azt a többi gépről nem fogom tudni megtenni, mert a router beállításkor azt az 1db számítógépet rendelte magához mint admin számítógép? Vagy tökmindegy hogy melyik gépről lett beállítva a router mert bármelyikről hozzáférhetek a router beállításaihoz? Ha nem férek hozzá a többi gépről, akkor azt hogy tudom megoldani? Köszi

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Niki,

   Bármelyik a hálózatban lévő számítógépről elérhető a router, csak a router ip címét kell beírni a böngészőbe. Ez a cím elvileg minden router alján megtalálható, ha csak át nem állították azt.
   Tamás

   Válasz
 51. Anikó

  Kedves Tamás!
  Digi szolgáltató, TP link TL- WR841N típus, új. 651-es hiba és „nincs internet ” hibaüzenet kapok. A laptopon windows7 van, látja a routert, de a fenti hibákat írja. A router menüjébe beírtam a digitől kapott felhnevet+ jelszót, a gép új internetkapcsolat létesítőjébe is beírzam. Mi lehet a gond? Tudsz segíteni egy gyors válasszal?
  Ancsa

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Anikó,

   A router WAN portjába van dugva a szolgáltató kábele? Biztos stimmel a felhasználónév / jelszó páros? Ha ezek mind stimmelnek akkor még szolgáltató oldali hiba is lehet.
   Tamás

   Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, biztos hogy jó felhasználónevet / jelszót adtál meg? Egyáltalán milyen internet szolgáltatónál vagy?

   Tamás

   Válasz
 52. Ferkó Marika

  Nekem egy speedport smart 3 van jelenleg Németországba vettem és annyi kéne hozzá hogy egy aktiválo kód kellene nekem hozzá!? Előre köszönöm!

  Válasz
 53. Horvath

  Szia!
  Abban kérném a segítségedet, hogy egy UPC routert és egy TP-Link TL-WDR3600 routert szeretnék használni. Utóbbit Wifi repeaterként. Beállítottam a szükséges jelszavakat, kiválasztottam azonos csatornákat a routerekben, mégis a TP-link által továbbdobott jel internetmentes.
  Dynamic IP van kiválasztva, a UPC router IP-je 192.168.0.1 a másiké 192.168.0.2 (de próbáltam 192.168.0.101-et is).
  Mit ronthatok el?

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia, Próbáld meg úgy hogy kikapcsolod a TP-linken a DHCP-t vagy másik ip tartományba rakod pl.: 192.168.1.1
   Ha így sem sikerül akkor keress nyugodtan akár telefonon és segítek a megoldásában ha kell kiszállással is.
   Tamás
   0630/828-2689

   Válasz
 54. Feri

  Kedves Tamás! Kapnék ajándékba egy Routert. Azt sikert régebben kinyomozni, hogy a digihez kell hogy benne legyen a Share With opció. Jelenleg egy tl-wr1043nd -m van. A mostani tp-link roterekről pár boltban lett kérdezve, nem tudják megmondani melyik alkalmas a digi ipv6 -ra. Mit lehetne javasolnod? ja és egy cikkben olvastam hogy ezt a mu-mimo-t jó ha tudja. Köszönöm előre is a javaslatodat! Üdv: Feri

  Válasz
  1. Feri

   Kimaradt hogy nyomtatómat is ezen osztom meg, tehát ami ezt megtudja osztani is. Üdv: Feri

   Válasz
  2. Tamás Szerző

   Kedves Feri,

   A digihez való csatlakozáshoz a PPOE szükséges ezt minden router tudja elvileg, ipv5 szerintem nem feltétlen szükséges, de jó ha van.
   A Mu-Mimo egy kicsit más tészta, ezt csak a drágább eszközök tudják.
   Tudom ajánlani a Tp-Link archer c2600 típust, ami nyomtató szerverként is funkciónál és mu-mimot is támogatja.

   Tamás

   Válasz
 55. jgabor

  Kedves Tamás,

  Egy ilyen routerem van: TP-Link Wireless N Router WR840N Model No. TL-WR840N

  Mivel a lakás túlsó felén már gyengébb a jel, ezért próbálkoztam egy ilyen lefedettségnövelő kütyüvel:

  https://www.tp-link.com/hu/home-networking/range-extender/tl-wa850re/ (version2)

  Igazából nem nagyon érzékelem, hogy erősítené a wifit, pontosabban azt sem tudom, hogy működik-e.
  (Két csík világít rajta.)

  Ennek automatikusan kellene erősíteni a wifi jelet, vagy bele kell nyúlnom a routerbe, és felismertetni vele a kütyüt?

  Próbálkoztam a routerbeállításokat átteni az extender funkcióra, de az lett a vége, hogy elment a net mindenhonnan. 🙂

  Szerencsére vissza tudtam állítani a sima, wireless módba.

  Ha tudnál segíteni, megköszönném.

  Üdv: Gábor

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Kedves Gábor,

   Élőszőr az extender wifijére kell rálpni vagy utp- kábelen keresztül belépni az admin felületére és konfigurálni kel az eszközt, hogy működjön a wifi jel erősítése.
   Ha szükséges tudok benne segíteni akár személyesen is.
   Tamás (0630/828-2689)

   Válasz
 56. József

  Sziasztok segítséget szeretnék kérni, gondoltam ide írom, hátha valaki tudja.
  Diginetes 1GB csomagban vagyok.
  Ha a Digis eszközről vezető kábelt a gépemre dugom , akkor rendes 600Mb mérést kapok.
  De mivel 2 gép van a 2 szobába, meg kell osztanom routerrel a netet. Nálam kellene erős netnek lennie, ezért 1 számú portról vezetem magamhoz a netet a routerről.
  Így hogy a TP LINK Archer C2 AC900 3 dual band gigabit wireless Gibabytes routerhez kötöttem 95/95Mb a sebesség mérés mindig.
  A hálózat 1GB netet ír, asztali gépemben gond nincs elvileg.
  Viszont router speciális beállításokhoz nem értek , gondolom ott keresendő a gond.
  Köszönöm szépen ha valaki tud ötletet adni.

  Válasz
  1. Tamás Szerző

   Szia,
   Első körben próbáld meg a gépeden a hálózati kártya drivert frissíteni majd a router firmwarejét is frissítsd. Ha ezek nem oldják meg esetleg személyesen tudunk segíteni a hiba megállapításában és javításában.
   Tamás

   Válasz
   1. József

    Hálózati kártya drivert minden irányú driverét , múltkor frissítettem már, mai ellenőrzésre, legfrissebbeket mondja, nincs új.
    TP LINK Archer C2 AC900 3 dual band gigabit wireless Gibabytes routerhez
    Router jelenleg: Firmware Version: 3.0.1 Build 20180423 Rel. 53178(EU)

    Nincs új verzió ebből sem ha jól néztem.
    Esetleg még valami tanácsot tudna adni ? Elvileg a kábelek is a GB nek megfelelnek.
    Illetve egy ilyen gond megoldásában egy árajánlatot tudna adni Dunaújvárosi körzetre?
    mcganszta@gmail.com megköszönöm egyéb válaszát

    Válasz
    1. Tamás Szerző

     Szükség lenne helyszíni méréseket csinálni a hiba megállapításához.
     Dunaújváros kiszállással óradíj alapon tud működni.
     Első óra kiszállással 30.000Ft ezt követően minden megkezdett óra 6.000FT

     Válasz
 57. Krisztián

  Wifi jeltovábbitót vásároltam de a routerre nem akar csatlakozni mert nyilvánosnak látja a hálózatot.
  Pirelli routerem van. Szeretném kérdezni hogy hol kell átállitani a routerben hogy Home hálozatnak lássa ez a kütyü.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .